Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals
 
Jag har hittat någon sort Fredagsutmaning på denna blogg
och eftersom jag inte har något särskilt att skriva om idag så tänkte jag, why not?
 
Vad är det som lockar dig att läsa den genre/de genrer som du föredrar?
 
 Mest läser jag absolut deckare men jag vet inte om det är just deckare som jag egentligen föredrar. Det är nog mer det att det inte är speciellt svårt att skriva en deckare, man vet oftast vad man får. Det blir ingen bok som följer med dig en längre tid efter att du har läst ut den men den är heller inte så tråkig att du börjar skumläsa igenom den. På min lista över de böcker som jag har givit allra högst betyg (jag är snål med att dela ut 5:or) så återfinns bara en enda deckare. Resten är romaner.
 
Däremot kan jag påstå att jag föredrar hemskheter framför feel good. Det ska kännas när jag läser. Det får gärna vara sorgligt, karaktärer får dö och slutet får vara hur öppet det vill.
Varför allt det här svarta då? Säg det, säg det.
 
 
 
 
#1 - C.R.M. Nilsson

Jag håller med om att det ska kännas när man läser. Det ska kännas som om man får en spark i magen ibland.

#2 - Sara Pepparkaka

Visst ska det kännas när man läser. Men inget ont om feelgood-böckerna, dom har också sin plats i universum, vad ska man läsa när allt är rörigt och fel i ens eget liv om inte just feelgood?

#3 - Monika

De böcker (och filmer också) som jag minns mest är de som inte haft tillrättalagda slut. Det känns så mycket mer om man blir lite överraskad av något sorgligt.

#4 - Carolina läser...

Jo, men om jag har läst en bok som gett mig en spark i magen eller fått mig att gråta eller så så känns det väldigt skönt att plåstra om med en rejäl feel-good-bok efter det.

#5 - Helena

Känslor är absolut viktigt! Men för min del behöver det inte bara vara hemska känslor för att jag ska känna...