Månadsutvärdering - Augusti
 
 
 
Böcker som lästes i Augusti:
Sylvia Day - Synda
Tahereh Mafi - Falla sönder
Christian Mørk - Darling Jim
Khaled Hosseini - Och bergen svarade
J.K Rowling - Den tomma stolen
Robert Kviby - De korrupta
Kami Garcia & Margaret Stohl - Beautiful Chaos
Sophie Kinsella - Cocktails för tre
Johanna Nilsson - Gå din väg men stanna
Puma Swede & Jan Ekholm - Puma Swede
 
Varav egna: 2
Varav lånade: 9
 
Antal sidor: 3 096
 
Bästa bok: Torka aldrig tårar utan handskar 3. Döden
Sämsta bok: Darling Jim
 
Antal köpta: 10
 
Kommentar: En helt okej månad rent antalsmässigt och det har varit en salig blandning med allt ifrån den avslutande delen i Jonas Gardells viktiga romansvit Torka aldrig tårar utan handskar till lättsmält chic lit till erotisk roman och en porrstjärnas självbiografi. Det största som hände denna månad rent bokmässigt i mitt liv måste ha varit att jag tog steget till en läsplatta, från att ha varit en motståndare till allt som inte var skrivet på papper. Jag kan säga att den definitivt inte gjorde mig besviken under en veckas semester i Turkiet då den tar lite plats och fungerar utmärkt att läsa på i starkt solsken.
 
Månadens utmaning: Den här månaden hade jag ju som utmaning att läsa en chic lit och många av er tipsade om Marian Keyes, jag kunde dock inte hitta någon av henne på mitt bibliotek som e-bok så jag fick gå på Sophie Kinsella och Cocktails för tre. Men jag kommer definitivt att ge Marian Keyes en chans i framtiden, jag tror till och med att en bok av henne redan står i bokhyllan och väntar. Jag kan säga att jag inte har blivit omvänd i genren än dock, Cocktails för tre imponerade inte jättestarkt.. Men ännu en utmaning avklarad!
 
 
#1 - Västmanländskan

Gillade du Kvibys bok? Har den själv hemma i hyllan.

Svar: Det kommer att dyka upp en recension på den så småningom men ja den var helt okej tyckte jag, inget stordåd och inget misslyckande :)
Carolina Edvinsson

#2 - Zelly

Riktig härlig hög du hann med denna månad :)

#3 - Caroline - Bland böcker

Cocktails för tre är nog ett dåligt exempel på chick lit, så jag förstår att du inte blev omvänd. Den har Kinsella skrivit under sitt riktiga namn, Wickham. Wickham-böckerna är mycket mer seriösa och allvarsamma än de böcker som är skrivna som Kinsella, så om du fortfarande kan tänka dig att ge chick lit en chans så rekommenderar jag "Karriär och köksbesvär", "Mina hemligheter", "Flickan från tjugotalet" eller "Nya kontakter" av Sophie Kinsella.

Svar: Tack för tipsen! Karriär och köksbesvär tror jag till och med att jag har läst men Nya kontakter har jag fått fler som har tipsat om så den verkar definitivt värd att testas :)
Carolina Edvinsson

#4 - C.R.M. Nilsson

Jag läste några av Marian Keyes böcker när jag var yngre och har för mig att de var rätt bra. Definitivt lättsmälta :)