Beautiful Creatures - Filmen
 
Nu har jag sett filmen Beautiful Creatures som är baserad på boken med samma namn, tack vare att jag vann ett par biobiljetter för ett par dagar sedan. Vad boken/filmen handlar om och vad jag tyckte om boken kan ni läsa här!
 
Nu till filmen som är det egentliga syftet med det här inlägget. Om vi ska gå rakt på sakt utan några som helst krusiduller så är filmen inte något vidare. Nöjer ni er med det svaret kan ni sluta läsa nu, för nu börjar krusidullerna.
 
1. Karaktärerna. Ethan är världens tönt och det är inte alls speciellt sexigt. Man kan i och för sig lyfta något positivt med den rollsättningen och det manuset också eftersom Ethan som karaktär i boken inte heller är speciellt spännande. Ingen bad boy-charm här inte. Det är heller inte en fördel för filmen om bifigurerna är mer intressanta än huvudpersonerna, vilket i och för sig också är helt i linje med boken. De enda karaktärerna som inte följer boken är egentligen de som inte finns med alls, ja vissa har alltså klippts bort helt.
 
2. Längden. Det händer inte särskilt mycket i den här filmen trots att den är över två timmar lång, på samma sätt var boken lite för lång med sina dryga 500 sidor. Än så länge är alltså likheterna slående mellan boken och filmen.
 
3. Slutet. Jag ska inte avslöja vad som händer jag lovar, så ni behöver inte sluta läsa, men jag kan säga som så att det är annorlunda. Det är ganska drastiskt annorlunda och regissören har gjort det ganska lätt för sig, kanske lite för lätt.
 
Jag säger inte att filmen är superdålig, att man vill stänga av eller gå därifrån, men jag tycker att man ska läsa boken (oväntat va!) för att få med de mer intressanta karaktärerna, det mer spännande slutet och för att alltihop inte ska bli så himla rörigt. Men samtidigt är böcker och film helt olika forum och det är klart att de inte kan göras på exakt samma sätt och med likadana historier, en bok ger alltid mer än en film (inte alls en subjektiv åsikt). Sedan kan det också vara så att jag inte var den tänkta målgruppen, det fanns stunder när jag kände mig lite för gammal medan det fanns tjejer som fnissade och uttryckte "åhh" eller "ahhh" och kanske till och med fällde en tår.
#1 - Mia Eggimann

Ja då läser jag nog boken, först i alla fall.
Mia

#2 - Felicia

Jag ser på den nu!