Vad påverkar ett köp?
 
Det har åter igen blivit dags för fredagsfrågan och den här veckan lyder den:
Om du ser en bok av en författare som du aldrig har hört talas om tidigare, vad är det som gör att du bestämmer dig för att läsa den?
 
Jag tror att mycket beror på hur den är skyltad eller marknadsförd, som positionen i affären eller om den är på topplistan på cdon. Sedan blir det nog titel och omslag tillsammans som avgör, redan då kan man se vad det är för genre eller typ av bok och det finns säkert en anledning till att min bokhylla främst består av svarta böcker. Inte så mycket chic lit där inte.
 
Sedan väger såklart tips från andra in, både bekanta men även bloggare, men då har jag ju hört talas om författaren innan så det gills inte riktigt känner jag. Men det är klart att jag har hört något, om så bara i förbifarten, om de allra flesta böcker jag har i bokhyllan. Och många av de som jag inte har hört talas om är de som stått olästa allra längst..
 
 
#1 - Bokbrus

Visst är det lätt att hoppa över att läsa de författare som man inte känner igen trots att de står i bokhyllan. Det finns ju så himla många bra böcker av författare som man känner igen och tiden är ju begränsad :-D

#2 - Anonym

Ja man kanske känner sig lite mer manad att läsa de författare som alla verkar prata om, så att man hänger med i vad som sägs sen?

Snygg blogg förresten! :)

#3 - Lena

Omslag och titel är ju det första man ser så det är ju så klart det första som väcker intresset!

#4 - Monika

Jag brukar försöka skaffa böcker av helt okända författare, speciellt när det är rea eller så. Ibland går det bra, ibland mindre bra och faktiskt, ibland rent åt skogen :)

#5 - Boktjuven Ingerun

Håller med. :)

#6 - Kajsa

Böckerna på bilden i ditt inlägg skulle jag kunna tänka mig att köpa bara tack vare hur snygga ryggarna är tillsammans! :)

#7 - KajsaLisa

Hur den står i butiken är som vanligt en av dom sakerna som får en att tro att man gör fria val.

#8 - Helenas bokhylla

Ja man blir nog mer påverkad av omslagen än man tror!

#9 - C.R.M. Nilsson

Omslag och titel säger onekligen en hel del om vilken typ av bok det är :)

#10 - Stockholmsflickan

Visst hänger det väldigt mycket på hur boken är marknadsförd. Som jag skrev i mitt inlägg: syns inte, finns inte.

#11 - Zelly

Omslag tittar jag en hel del på. Men jag läser alltid på baksidan, intresserar boken mig får den följa med hem. Det är sällan jag har köpt en bok enbart pga ett snyggt omslag.