Barn- och ungdomslitteratur, en introduktion 7,5 hp
 
Ännu en sommarkurs är till sin ända och den här gången är det Barn- och Ungdomslitteratur, en introduktion 7,5 hp vid Linnéuniversitetet som är avklarad. Om jag inte får någon komplettering på min sista inskickad tenta men det får vi väl inte hoppas.
 
Vad jag tyckte?
Det är ett bra upplägg för distansstudier som bedrivs över sommaren eftersom man redan från början vet vilka uppgifter som ska göras och vilka datum som de ska vara inskickade. Det är helt enkelt upp till en själv att lägga upp sina studier precis som man vill, så länge man gör det innan utsatt datum. Det var tre inlämningsuppgifter som skulle göras som berörde tre olika frågeställningar. Är allt barn läser barnlitteratur eller vad är det som avgör om det är en barnbok? Välj en bilderbok ur kurslitteraturen och analysera den utifrån vissa specifikt uppsatta frågor som berör tid, genre och intermedialitet. Redogör för barn- och ungdomslitteraturens olika genrer eller Redogör för barn- och ungdomslitteraturens historia från fabeln och framåt. Med andra ord väldigt intressanta och givande uppgifter, om man är åtminstonde lite intresserad av bilderboken som ett litterärt verk.
 
Kommunikationen med lärare och andra studenter kan jag tyvärr inte säga något om eftersom jag inte nyttjade den funktionen men efter vad jag har sett på de olika forumen så verkar det ha fungerat bra, alla får svar på frågor relativt snabbt och det är enkelt att ta kontakt om det finns behov. Jag har ju använt plattformen Moodle väldigt mycket tidigare eftersom jag har studerat främst från Linnéuniversitetet tidigare och har väl på så sätt lite gratis med tanke på att jag känner mig bekväm med tekniken. Jag kan med andra ord rekommendera kursen och har ni några frågor är det bara att fråga på.