Zelda
 
Titel: Zelda
Författare: Lina Neidestam
Antal sidor: 149 (Häftad)
ISBN: 97891 86003 425
Publiceringsår: 2009
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -
 
Handling: Huvudpersonen Zelda är feminist, bloggande åttiotalist och idealist men samtidigt slåss mot hon mot sin egen dubbelmoral. Zelda agerar högljutt mot patriarkatet men söker samtidigt bekräftelse och är avundsjuk på sina medsystrar. Zelda känns som en verklighetens feminist. Att det inte alltid är så lätt att står upp för sina värderingar är något som Zelda får erfara.
 
 
Omdöme: Jag har tidigare läst Zelda vs. patriarkatet och den tog mig med storm. Det här är, vad jag har förstått, Lina Neidestams debutalbum och jag kan glatt säga att det i alla fall går åt rätt håll då för den här gången blir jag inte alls lika begeistrad. Jag känner inte igen mig lika mycket i Zelda och jag tycker inte att hon gör analyser som blir lika på pricken som i det andra albumet. Jag är dessutom mer för korta seriestrippar och i den här kan handlingen hålla i sig i flera sidor. Bland annat åker Zelda ut till skogen för att agera primatkvinna och lägga ut filmer på youtube, åker till Mexiko och Frankrike och inget av det här finner jag tillför mig som läsare något. Jag gillar mer den Zelda som så gärna vill stå upp för sina ideal men visar brister i form av att falla för frestelser och ta den enkla vägen ut. 
 
Men visst finns det ljusglimtar i boken och mycket är riktigt roligt uppblandat med tankeställare. Det är bara det att nu när jag har läst något som är så mycket bättre av samma författare blir det ju tyvärr att man jämför dessa med varandra. Jag vet ju helt enkelt att Lina Neidestam kan göra så mycket bättre än det här, bättre för mig. Det har hon ju gjort och jag vet att hon kan göra det igen. Vi ska ju alla börja någonstans. Det blir en kort recension kring den här för jag vet faktiskt inte om jag har så mycket mer att säga. Zelda är ju alltid Zelda och Zelda är bra men ja, jag saknar något här.
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Bokus
 
Böcker som jag tidigare har läst av Lina Neidestam: