Måndagens Movie: Captain America - The first avenger
 
Titel: Captain America - The first avenger
Premiär: 12 augusti 2011 (Sv)
Längd: 124 min
Genre: Action, Adventure & Sci-Fi
Medverkande: Chris Evans, Hugo Weaving & Samuel L. Jackson
Betyg på Imdb: 6,8
 
Baserad på en superhjälte från serieförlaget Marvel.
Länk till recension på bloggen.
 
Andra filmer i samma serie: 
Iron Man
 
 
 
Handling: Steve är en spinkig liten kille som mer än allt annat vill gå med i armén för att bekämpa nazisterna men gång på gång får han avslag. Han har en vilja av stål och ett gott hjärta med fysiken hindrar honom från att ta värvning, hans situation upptäcks dock av en vetenskapsman som har ett serum som gör en persons samtliga förmågor bättre. Steve injenceras och plötsligt blir han en hunk med en närmast övernaturlig fysik. Det blir hans uppdrag att stoppa den galna nazistiska vetenskapsmannen som besitter ett vapen från gudarna. 
 
Omdöme: Det här måste jag säga är en film som jag inte alls uppskattade. Musiken är jättekonstig, handlingen väldigt amerikansk och fånig och dessutom är den alldeles för lång. För att fånga känslan av att Steve är en spinkig och kort kille i början har tydligen huvudpersonens huvud animerats på en annan persons kropp, vilket medför jättekonstiga kameravinklar i början av filmen. Det blir lite bättre sedan när Steve har injencerats med själva serumet och blivit lite större. Stridsscenerna är jag inte alls fascinerad av och jag tycker att själva historien är väldigt tunn överlag. Superskurken blir inget annat än en superskurk och Steve blir över en natt Captain America med hela det amerikanska folket. Den här hamnar verkligen i skuggan av Iron Man som i jämförelse lyfts till en helt ny nivå. 
 
 
#1 - C.R.M. Nilsson

Jag gillar Steve, kanske för att han har så mycket kämpaglöd. Peggy älskar jag. Men filmen i sig? Nja, inte Marvels bästa. Plus att Chris Evans är världens jävla typ.