Fågelöns hemlighet
 
Titel: Fågelöns hemlighet
Författare: Christina Wahldén
Antal sidor: 157 (Kartonnage)
ISBN: 97891 2969 5328
Publicerinsgår: 2015
Serie: -
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 9-12 år
Första mening: "Malva sträcker på sig och drar undan gardinen."
 
Handling: Malva bor på en ö i skärgården, där händer det inte särskilt mycket och det finns inte så många personer i hennes egen ålder. Men den här sommaren blir inte allt som vanligt. Selma och Leo flyttar in i husen bredvid och tillsammans börjar de göra utflykter med båten, en dag blåser det dock upp till storm och de tvingas ta skydd på en ö. Det visar sig ganska snart att de inte är ensamma på den där ön och att de som är där inte vill ha några vittnen.
 
 
Omdöme: Jag tycker att det här är en mix av Saltkråkan och Kalle Blomqvist. Tre barn som börjar undersöka mystiska saker och hamnar i klorna på dumma skurkar. Malva är någon form av superscout som både kan segla, göra upp eld och överleva helt själv på en öde ö. Leo är allergisk mot allt men väldigt smart. Selma är mest bara rik och det bidrar inte direkt till barnens överlevnad. Jag tycker att själva handlingen är lite konstig, det vänder liksom på en femöring. Först är de ute och seglar och allt är frid och fröjd, i nästa mening blåser det upp till storm och de faller överbord. Det kändes som om jag hade missat flera sidor däremellan. Men så är det väl i ungdomsböcker kanske, det ska hända saker snabbt.
 
Karaktärerna känns inte sådär jättekul i och med att de framstår som ganska ensidiga. En som kan allt, en som är smart och en som inte kan eller vågar något. Språkligt tycker jag att den känns väldigt torftig och det blir ingen fröjd att läsa, mycket onödig information och extremt snabba händelseförlopp. 
 
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Christina Wahldén:
 
 
#1 - David

instämmer helt i dina åsikter. Lite märklig disponering i boken dessutom.