Anna och den franska kyssen
 
Titel: Anna och den franska kyssen
Författare: Stephanie Perkins
Antal sidor: 298 (Inbunden)
ISBN: 97891 7645 0727
Publiceringsår: 2015 (Original: 2010)
Serie: Anna and the french kiss #1
Originaltitel: Anna and the french kiss
Första mening: "Det här är allt jag känner till om Frankrike: filmerna Madeline, Amélie från Montmartre och Moulin Rouge."
 
Handling: Anna har blivit tvingad till att flytta till Paris och gå på Internatskola för att hennes pappa tror att det skulle vara bra för henne. Hon får snabbt nya kompisar och skolan visar sig vara helt okej, livet blir heller inte sämre av att hon träffar den underbara Étienne St. Clair som är den snyggaste killen på skolan. Dock har han redan en flickvän. Men att bo i Paris utan att få uppleva förälskelse är väl inte möjligt? Eller? 
 
 
Omdöme: Det här känns verkligen som chic lit för en lite yngre målgrupp. Det kretsar bara kring kärlek i princip och så lite vänskap. Men allra mest kärlek. Jag måste erkänna att det är långt ifrån en genre som jag vanligtvis läser men nu kände jag att jag ändå kunde ge det en chans. Jag blev inte jättepositivt överraskad. Jag blev mest besviken över karaktärerna, jag trodde att det skulle finnas någon annan kärlek porträtterad än den mellan en kille och en tjej men allt kändes väldigt traditionellt och på gränsen till lite förlegat. Det är väldigt duktiga, rika och snälla ungdomar vi har att göra med här som trots att de bor själva i Paris inte utmärker sig nämnvärt. Jag hade förväntat mig lite mer originella karaktärer än den rika snygga killen som blir kär i den rika snygga tjejen.
 
Jag skulle rekommendera den till lite yngre läsare, just för att den är så väldigt gullig och romantisk och söt. Den innehåller till och med en liten moralpredikan om att inte ha sex med någon som du inte kan tänka dig att ha barn med. Jag kände att den gick lite över gränsen där. Rent språkligt är den lättsam och humoristisk och jag tror absolut att den uppskattas av rätt läsare. Jag vill ha lite mer realism och mörker i berättelserna som jag läser och det fanns inte mycket av den varan här. Det förekommer dock faktiskt lite otrohet för att öka spänningen lite men det tas inte upp alls och det förlåts genast. Något som jag faktiskt reagerade lite över, hur lätt karaktärerna tog det.
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon