Måndagens Movie: Fifty shades of grey
 
 
 
Titel: Fifty shades of grey
Premiär: 13 februari 2015 (Sv)
Längd: 125 min
Genre: Romance & Drama
Medverkande: Dakota Johnson, Jamie Dornan & Jennifer Ehle
Betyg på Imdb: 4,2
 
Baserad på 50 nyanser av honom av E.L James
 
 
 
 
 
 
 
Handling: När Anastasia Steele träffar Christian Grey för första gången blir ögonblicket direkt passionerat och de båda inleder ett förhållande som mest går ut på att ha sex med varandra i S&M-stil. Men Anastasia vill snart ha mer av Christian, mer kärlek och mer omtanke. Christian å andra sidan vill hålla distansen och vill att förhållandet ska ske uteslutande på hans villkor.
 
Omdöme: Jag har läst boken och jag har läst en del recensioner av filmen så jag visste vad jag gav mig in på när jag bestämde mig för att se filmen. Jag tycker att karaktärerna framstår som väldigt platta och det är svårt för mig att se vad Anastasia kan se i Christian, mer än hans pengar, som får henne att stanna kvar. Jag kanske var mer överseende när jag läste boken eller också framgår karaktären på ett annat sätt i bokform för i filmen framstår han som iskall, som en person som lätt skulle kunna mörda. Den är dessutom alldeles för lång för att kunna bibehålla mitt intresse (jag såg den faktiskt i två omgångar) och många gånger blir den rentav pinsam att se på. Gillar dock musiken!
 
 
 
 
#1 - Vargnatts bokhylla

Jag har läst första boken och hade egentligen inte så mycket emot den. Men filmen...jag satt och skrattade flera gånger för att det blev som du säger, så pinsamt, eller löjligt. Det gick bara inte att ta den allvarlig för mig.

#2 - Sandra

Jag började också småflina vid flera tillfällen :D det är svårt att göra en film med det temat och hålla det väldigt allvarligt för tittaren. Alltså om jag skulle vakna upp på ett hotellrum efter en festnatt med en kille, så skulle jag bli skiträdd och fundera vad han har gjort.... Men neeej istället så tycker Anastasia att det hela låter toppen :D what lixom.

#3 - Linnea

Jag kommer nog varken läsa eller se.. Allmänt verkar ju filmen anses vara bättre än böckerna, men det låter inte som att filmen är någon höjdare så.. ;)

#4 - Malin

Håller med dig om musiken! Speciellt Beyonces låtar!