Drömbärarna
 
Titel: Drömbärarna
Författare: Kerstin Lundberg Hahn
Antal sidor: 258 (Kartonnage)
ISBN: 97891 2969 1610
Publiceringsår: 2014
Serie: -
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 9-12 år
Första mening: "Malva trodde först att det var en katt som satt uppe i trädet."
 
Handling: Malva och hennes mamma och pappa har precis flyttat in i ett nytt hus och snart ska Malva få en lillebror. Det är dock något märkligt med den nya grannen som verkar prata med äppelträdet i trädgården, ett träd som dessutom ger äpplen mitt i sommaren och ruskar sina grenar även när det inte blåser. Malva upptäcker så småningom grannens hemlighet och upptäckten gör att hon måste bege sig ut på en farlig men viktig resa. Ett äventyr som ingen någonsin kommer att tro på om hon skulle berätta om det.
 
 
Omdöme: En mycket spännande historia som har lite inslag av fantasy eller i alla fall något drömlikt. Det börjar lite som en spökhistoria, med träd som ger frukt mitt i sommaren och vars grenar skakar trots att det är vindstilla. Det finns till och med en läskig liten gumma som bidrar till stämningen. Berättelsen utvecklar sig sedan till något annat än en spökhistoria, det blir mer ett konkret äventyr där Malva ska befria sin lillebror från ondskan. Den är alltså fortfarande lite läskig men på ett helt annat sätt. 
 
Den är välskriven och jag gillar verkligen Malva som karaktär, även om hon lägger näsan i blöt hela tiden där hon inte ska. Hon är tuff helt enkelt. Jag är också så himla glad att det förekommer en kille i historien som hon inte förälskar sig i utan deras relation blir på en helt annan nivå. Däremot måste jag erkänna att jag fortfarande inte förstår hela konceptet med drömbärare. Jag vet inte riktigt vad det är för figurer, hur det påverkar personen i fråga eller hur en blir en sådan. Malvas lillebror visar sig vara en drömbärare och jag undrar vad det innebär för honom? Kommer han att utveckla magiska krafter eller är det bara så att han drömmer lite tydligare än alla andra? Det kan vara så att jag läste slarvigt men jag tycker att det är många trådar som inte knyts ihop ordentligt.
 
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
#1 - Anonym

Det är nog fortsättning på boken, därav lösa knutar! Älskade Drömbärarna, riktigt otäcka. /Mia som inte riktigt förstår hur en kommenterar här joakimdesign.com/kreativituren