Drama
 
Titel: Drama
Författare: Sylvia Day
Antal sidor: 243 (e-bok)
ISBN: 97891 7547 0306
Publiceringsår: 2013 (Original: 2006)
Serie: Gregorian #1
Originaltitel: Ask for it
Första mening: "Är ni orolig att jag ska skända vinnorna, Eldridge?"
 
Handling: London i slutet av 1770-talet och Elizabeth har precis återhämtat sig från sin sorgeperiod efter makens död. Marcus, som aldrig riktigt har kommit över Elizabeth efter att ha blivit lämnad vid altaret fyra år tidigare, bestämmer sig för att återigen försöka förföra henne. Chansen dyker upp när Elizabeth hamnar i fara på grund av en kodad dagbok som hennes make har lämnat efter sig och Marcus blir utsedd att utreda saken. I krig och kärlek är allt tillåtet.
 
 
Omdöme: Det här ska föreställa någon slags thriller uppblandat med sensuell kärlek men jag förstår alldeles för lite av den så kallade hotbilden för att förstå varför det skulle vara spännande. Det känns som om jag slängs in i handlingen, som om jag har missat någon föregående del men hur jag än söker så finner jag alltid att böckerna är fristående. Jag tycker ändå att det saknas någon slags förförståelse. Men det kanske bara är jag som tycker att den blir alldeles för invecklad. 
 
Det är väl dock inte för handlingen som man läser den här boken utan jag antar att de beskrivande sexscenerna gär sitt till. Jag har dock lite svårt att ta dem seriöst när ord som kuk och fitta används eftersom jag har svårt att se hur det rimmar väl med tiden då det utspelar sig. Dessutom blir Marcus lite väl överlägsen och jag blir stundtals illa till mods eftersom ett nej av Elizabeth inte är ett nej. Det blir kort och gott våldtäkt. Sedan spelar det ingen roll om hon i efterhand njuter av det, hon ville inte från början och då är det andra oväsentligt. Men annars är själva sexscenerna välskrivna och det blir inga pinsamma omskrivningar utan det är hela tiden pang på och det är alltigenom rakt på sak. 
 
Men jag både tror och hoppas att det finns bättre alternativ än det här för det är egentligen inte särskilt bra. Dels hängde jag inte med på kärnan i berättelsen och dels så är karaktärerna väldigt torra och platta. Marcus är snyggare än snyggast och alla damerna vill ha honom och likadant är det såklart med Elizabeth, hon är den vackraste som någonsin skådats. Sådana karaktärer blir inte intressanta. 
 
 
Betyg: 1/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
 
 
#1 - C.R.M. Nilsson

Jag kanske skulle läsa hela recensionen innan jag postar, för suuuuuuuck på våldtäkter i erotik.

#2 - Sandra

Läste Sylvia Days "Förskalv;Efterskalv" för ett tag sen och gillade den inte. Tyckte inte om någon av karaktärerna och allt föll platt. Detta gjorde mig mera övertygad att hennes böcker inte är i min smak :/

Svar: Jag har läst Synda tidigare, var väl ungefär precis exakt som denna :P
Carolina Edvinsson