Hej hej vardag
 
Titel: Hej hej vardag
Författare: Louise Winblad
Antal sidor: 174 (Häftad)
ISBN: 97891 8650 9576
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -
 
Handling: Det här är en samling serier som hyllar vardagen. Vardagen som kan vara både intensiv, underbar, jobbig, härlig och allt på en och samma gång. Men mest är det kanske en hyllning till småbarnsföräldern, en bok att känna igen sig i och skratta tillsammans med.
 
Omdöme: Jag har inga barn så egentligen kanske jag inte är exakt rätt målgrupp för den här boken men jag kan ändå på något sätt i viss mån förstå och sätta mig in i situationerna. Boken består av ensidesserier och det är klart att man nickar mer igenkännande åt vissa och vissa känns mer värt att bara bläddra förbi, så är det ju alltid med serier. Det går inte att göra en bok som helt och hållet passar varje individ, utan det finns lite guld för var och en att hitta. Jag gillar att Louise Winblad verkligen har hittat en egen nisch och hon verkar ju inte ha slut på inspiration precis, hon hittar den i vardagen där hon befinner sig och jag tycker att det är så himla bra att kunna plocka ut helt vanliga situationer som händer och sker var och varannan dag och göra något fint av dem. 
 
Jag har kollat lite på författarens Instagramkonto och känner därför igen några av bilderna sedan tidigare. Risken finns kanske att det är lite för nischat och att det kan kännas lite uttömmande efter några sidor men å andra sidan är nog inte tanken att man ska göra så som jag gör när jag läser serier att jag läser boken från pärm till pärm. Det här är verkligen ett album som det går att bläddra lite i när man har någon minut över. Jag gillar också att författaren har blandat upp de lite mer dråpliga situationerna med mer allvarliga undertoner. Det är kritik mot samhällets förväntningar, kroppsidealen, reklamen och så vidare. Det är smart att använda humor som ögonöppnare och jag gillar det verkligen.
 
 
Betyg: 4/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus