Poirots jul
 
 
Titel: Poirots jul
Författare: Agatha Christie
Antal sidor: 253 (Inbunden)
ISBN: 97891 7547 1679
Publicerinsgår: 2014 (Original: 1938)
Serie: Hercule Poirot #20
Originaltitel: Hercule Poirot's Christmas
Första mening: "Stephen slog upp kragen på överrocken och gick med raska steg längs perrongen."
 
Handling: Simeon Lee har bjudit in sina tre vuxna söner till familjens gods trots att de inte har kommit överens på flera år och är fyllda med hat gentemot varandra. Av olika anledningar kommer de ändå tillbaka till föräldrahemmet för att fira jul allihop tillsammans. Det råder alltså ingen brist på konflikter i familjen men när Simeon Lee hittas mördad på sitt kontor är det ändå inget som går ihop. Polisen tillkallas och så även Hercule Poirot och ju mer de nystar i relationerna desto fler mörka hemligheter kommer till ytan.
 
Omdöme: Det här är faktiskt en julklappsbok som jag fick för ett par år sedan och ända sedan dess har jag tänkt att jag ska läsa den i juletid och i år blev det äntligen av. Det är dessutom den första boken som jag läser av Agatha Christie någonsin så det är ju också en grej att bocka av, även om det känns som om jag redan har läst flera stycken eftersom jag har läst och hört så mycket om dem. Boken var väl ungefär som jag förväntade mig att den skulle vara, en väldigt klassisk pusseldeckare även om jag tycker att det var en lite väl krånglig upplösning som svar på gåtan. Jag hade också lite svårt att hålla isär de olika karaktärerna, det kändes som om de var många fler än bara tre bröder med respektive fruar. Utan att avslöja för mycket kanske det var lite författarens avsikt också. 
 
Det var hur eller hur en trevlig bok att läsa, man kastades direkt tillbaka i tiden och det blir väl aldrig tråkigt hos den brittiska överklassen. Den gick fort att läsa och den kanske aldrig blev så spännande att jag var tvungen att läsa vidare men helt klart en läsvärd bok. 
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus