Bakom linjen
 
 
Titel: Bakom linjen
Författare: Tom Palmer
Antal sidor: 170 (Danskt band
ISBN: 97891 8766 7367
Publiceringsår: 2015 (Original: 2014)
Serie: -
Originaltitel: Over the line
Första mening: "Brukar folk fråga vad du ska bli när du blir stor?"
 
Handling: Jack är fotbollsproffs och drömmer om att spela för Englands landslag. Hans dröm går i uppfyllelse men känslan blir inte så mäktig som han hade väntat sig, England ligger nämligen i krig och många tycker att de unga männen som spelar fotboll istället borde kriga för sitt land. Därför bildas så småningom fotbollsbataljonen och Jack känner att han inte har något annat val än att ta värvning.
 
Omdöme: Det här är en bok för den riktigt inbitna fotbollsfantasten. Det finns mycket hänvisningar till gamla spelare, som förmodligen ingen i målgruppen känner igen men ändå, och en stor del av handlingen utspelar sig just på fotbollsplanen. Det är mycket detaljer kring matcherna med inlägg, mål och slutminutrar. Samtidigt utspelar den sig under första världskriget vilket nischar målgruppen ännu mer, för en fotboll- och historieintresserad ungdom passar den här perfekt.
 
Språket är lätt och luftigt så den är absolut inte tungläst, förutom för mig som faktiskt skummar igenom majoriteten av fotbollsdelarna. Det känns dock hela tiden som boken bara skrapar på ytan, bara för att den ska vara lättläst behöver den inte bli intetsägande. Efter att ha läst ut boken vet jag i princip ingenting om huvudpersonen förutom att han lever och andas fotboll. Den känns heller aldrig så pass spännande att jag verkligen vill veta vad som händer vilket är en nackdel om man vill se boken ur ett läsfrämjande perspektiv. Med andra ord är det nog få som den här boken verkligen passar och den kan ha svårt att nå fram till den tänkta läsaren men när den väl gör det kommer den att passa som handen i handsken.
 
 
Betyg: 1/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
 
 
#1 - Boktjuven Ingerun

Oj oj, inget högt betyg inte. :)