Barnkolonin
 
Titel: Barnkolonin
Författare: Kerstin L Hahn
Antal sidor: 206 (Pocket)
ISBN: 97891 2969 9548
Publiceringsår: 2016 (Original: 2013)
Serie: -
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 12-15 år
Första mening: "Det första Joel la märke till när han kom in i det stora allrummet på vandrarhemmet var glasskåpet med uppstoppade djur."
 
Handling: Joel och hans familj flyttar till det gamla huset mitt ute i skogen som en gång var barnkoloni då hans föräldrar vill uppfylla drömmen om ett eget vandrarhem. Men redan första dagen börjar konstiga saker hända, saker som bara Joel verkar kunna se och höra. Som barngråten i rummen eller ljusfläckarna som dyker upp i mörkret eller den där mannen som stryker omkring och som helt plötsligt kan försvinna. Har Joel gått och blivit galen eller är det något underligt med den gamla barnkolonin?
 
 
Omdöme: Jag påbörjade den här boken en gång men sedan kom annat emellan och jag lät den ligga riktigt länge innan jag påbörjade den på nytt igen och även den gången tyckte jag tydligen att det var viktigare att annat kom emellan för det tog väldigt lång tid för mig att läsa ut den trots att den bara är på cirka tvåhundra sidor och jag lägger förklaringen på att jag inte prioriterade den. Att jag inte prioriterade den kan sägas vara ett betyg i sig, jag fastnade helt enkelt inte för den. Den innehåller många klassiska skräckelement som ödsliga hus mitt ute i skogen, extrema väderförhållanden, gårdar och torp som vilar på en hemsk historia som ingen granne vill prata om och så en familj där det bara är barnen som ser allt det konstiga som händer och de vuxna lever i någon slags illusion om att allt är toppen. Typ som Mysteriet på Greveholm om någon hajar den referensen. Här finns dock inga snälla spöken som livar upp stämningen. 
 
Det kanske var helt fel tid för mig att läsa den här nu, jag hade förmodligen inte lyckats hålla intresset uppe oavsett vilken bok det var jag hade plockat upp. Jag hade dessutom svårt att engagera mig för någon av karaktärerna i boken, de var väldigt präktiga och tråkiga på något sätt. Den enda som faktiskt kändes lite verklig var Joels syster som ständigt tjatade om att hennes liv var förstört och att det aldrig fanns någon mobiltäckning, det kändes tonårsverklighetstroget. År 2013 vann den dock Bokjuryn så att den går hem hos målgruppen råder det inga tvivel om!
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus 
 
Böcker som jag tidigare har läst av Kerstin Lundberg Hahn:
Fröken Spöke (Fröken Spöke #1)
Fröken Spöke kommer tillbaka (Fröken Spöke #2)
Bara för dig på mellanstadiet
Sista hållplatsen (Typiskt Tobias! #1)
Kaos i skallen (Typiskt Tobias! #2)
 
#1 - [Anna]

Jag har inte lyckats läsa den här än...

#2 - Bam

Jag är alldeles för rädd för att läsa sådant här men ändå dras jag till recensionerna, vet inte varför.