Det slutna ögat
 
Titel: Det slutna ögat
Författare: Belinda Bauer
Antal sidor: 293 (Pocket)
ISBN: 97891 7645 9874
Publiceringsår: 2016 (Original: 2015)
Serie: -
Originaltitel: The shut eye
Första mening: "John Marvel tittade på sin armbandsklocka."
 
Handling: Fyraåriga Daniel Buck är försvunnen och varje dag går hans mamma ut till cementplattan med de fem fotavtrycken som är de sista spåren som finns av Daniel. Varje dag närmar hon sig också alltmer vansinnets gräns. När hon får hem ett reklamblad om ett medium som kan tala med de döda är det som om hon kramar fram det sista hopp hon har om att hitta Daniel, eller det som eventuellt finns kvar av honom. Samtidigt har kommissarie John Marvel svårt att släppa ett annat försvunnet barn, Edie Evans, och även hans desperation leder honom till ett medium.
 
Omdöme: Det är framförallt två saker som jag inte tycker om med den här boken och jag tycker att vi går in direkt på det. Jag gillar inte när det förekommer övernaturliga aspekter på en kriminalhistoria, det hade kunnat vara mer av det men framförallt så borde det ha varit mindre. Jag tycker heller inte att slutet var särskilt tillfredsställande, läsaren lämnades med fler frågor än svar och dessutom kändes upplösningen, eller vad man nu ska kalla den, alldeles för lätt. Den var dock väldigt lättläst och hade ett ganska bra driv framåt som gjorde att man trots allt ville veta vad som hade hänt med Daniel men överlag var det många trådar som aldrig följdes upp. Jag vill inte gå in på detaljer eftersom jag då riskerar att spoila en hel del av handlingen men framförallt är det slutet jag reagerar på. 
 
Jag brukar heller inte ha några problem med att följa karaktärer som jag inte tycker om men John Marvel är väldigt svår att följa eftersom han känns så väldigt cynisk och nästintill omänsklig eftersom jag inte kan hitta ett enda drag hos honom som känns sympatiskt. Men som sagt är det trots allt en underhållande kriminalroman som har sina goda sidor också. Den är tunn, vilket jag gillar! Men den är också intressant på det sättet att den faktiskt inte känns som en bok i mängden utan Belinda Bauer har hittat någon sorts egen nisch och det gillar jag. 
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus
 
Böcker som jag tidigare har läst av Belinda Bauer:
 
#1 - C.R.M. Nilsson

John Marvel - det måste vara samma typ som är med i Skuggsida? Om så är fallet så är han långt ifrån sympatisk.

Svar: Jaha, ja det verkar ju lite osannolikt med två olika karaktärer som har samma namn ;)
Carolina Edvinsson

#2 - Monika

Jag trodde jag hade denna, men det verkar inte så. Men det verkar ju som att den hänger ihop med de tidigare böckerna alltså, om jag ska gå efter C.R.M. Nilsson kommentar. Även om jag inte alls minns någon John Marvel :)

Svar: Hm, jag har tydligen hoppat lite i ordningen med det här alltså. Jag som tycker att jag brukar vara så noga med att läsa i rätt ordning ;)
Carolina Edvinsson