Jag är inte perfekt, tyvärr: Om ångest, oro och konsten att vara snäll mot sig själv
 
Titel: Jag är inte perfekt, tyvärr: Om ångest, oro och konsten att vara snäll mot sig själv
Författare: Michaela Forni
Antal sidor: 222 (Inbunden)
ISBN: 97891 8794 1955
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Äntligen är det dags för mig att skriva förordet till den här boken."
 
Handling: Boken innehåller dels personliga inslag och dels mer konkreta tips och råd kring hur man kan hantera ångest. En kombination av dagbok och självhjälpsbok helt enkelt. 
 
Omdöme: Att den beskrivs som en självhjälpsbok borde ju fått mig att dra öronen åt mig men jag hade faktiskt inte uppfattat att den skulle vara åt det hållet, jag tänkte att den skulle vara ännu mer personlig och på det sättet kanske hjälpa andra genom att visa att man aldrig är ensam om sina tankar och känslor. Som självhjälpsbok är boken helt okej, den kommer kanske inte med något revolutionerande och den känns lite väl lättsam, som tipsen kring att ändra tankemönster - inte så himla lätt som det låter vill jag lova. Innehållet varierar mellan egna personliga händelser, mer konkreta tips och så några tomma sidor som läsaren själv ska fylla i likt en klassisk bok i genren.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den eftersom den inte riktigt var vad jag förväntade mig. Michaela Forni skriver väldigt bra och jag hade gärna sett att hon gav sig på något fiktivt och skönlitterärt, jag tror faktiskt att det skulle kunna bli bra! Men i det här segmentet känner jag att det blir väldigt tunt. Jag tror också att det kan bero på att jag ligger så långt ifrån det hon rekommenderar för att bota ångest, yoga och meditation har jag lite svårt att ta mig an eftersom jag ensam med mina tankar förmodligen är det värsta scenariot jag kan tänka mig vid ångest. 
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus
 
Böcker som jag tidigare har läst av Michaela Forni:
Om att älska