Julstämning och tips på böcker tack!
 
Jag har blivit helt överröst av julstämning på något märkligt vänster, vi som inte ens har snö som resten av landet verkar ha? Inte för att jag är i behov av snö - verkligen inte men det hade ju i alla fall förklarat min plötsliga julfeeling. För er låter det kanske inte så märkligt med tanke på att första advent endast är några veckor bort men för mig som inte har gillat julen tidigare är det en ytterst märklig känsla. Jag kanske har blivit tillräckligt gammal för ljusstakar och julgardiner och julmusik nu? ;) 
 
Men hur som helst så skulle jag verkligen uppskatta om ni gav mig era bästa tips på bra böcker med julstämning. Kanske boostar det min känsla lite extra eller också så "botar" det mig men det återstår att se. Ge mig helst tips på lite kortare böcker eftersom jag vill hinna läsa flera! 
 
Tack på förhand! :) 
 
#1 - Bokhuset

Mitt tips hade varit Mitt hjärta går på, men den har du ju precis läst. Så det får bli Dash och Lilys utmaningsbok av David Levithan och Rachel Cohn. Väldigt mysig bok.

Svar: Jag tror att jag redan har läst den, men eftersom jag inte minns helt tydligt kanske den är värd att läsa igen :)
Carolina Edvinsson

#2 - C.R.M. Nilsson

Seconding Dash och Lilys utmaningsbok! Annars är My True Love Gave to Me en novellsamling som bjuder på julkänsla. How the Grinch Stole Christmas är ju en klassiker och Sven Nordqvist har ju skrivit åtminstone två Pettson och Findus-böcker på jultema.

Svar: Sven Nordqvist köpte jag faktiskt med mig signerad från Bokmässan nu, så det var ju ett bra tips! Lite sugen på Tomtemaskinen också nu när du säger det, minns bara att jag har sett julkalendern men inte att jag har läst den.
Carolina Edvinsson

#3 - A.R.Yngve

Får jag tipsa om en ny barnbok?

Den illustrerade sagoboken MONSTER I MASSOR -- uppföljaren till de populära barnböckerna SAGOPYJAMASEN och HUNDRA TUSEN PIRATER.

I MONSTER I MASSOR kan du läsa om Skafferimonstret, Tjatmonstret och många andra märkliga, rysligt roliga figurer.

Smakprov på bokens monster-illustrationer finnes här:
http://aryngve.blogspot.no/2016/10/monster-i-massor-kommer-ut-i-november.html

E-bokversionen finns att låna på biblioteket.

#4 - Stina Nilsson Bassell


Hej!
Stina Nilsson Bassell heter jag och vill tipsa om min senaste roman, I mjölnarens spår, som finns som ljudbok.

I mjölnarens spår är en historisk roman som handlar om ett kvinnoöde. Året är 1936 och i ett fönster tittar en förskrämd kvinna ut. Hon klamrar...

Läs mer på Storytel:

https://www.storytel.se/books/51374-I-mjolnarens-spar

Och vill du veta mer om mig så kan du läsa på min författarsida, eller recension här:

https://stinanilssonbassell.wordpress.com/2016/11/08/recension-av-erikas-bokprat/


Ha det gott på det nya året!
Stina