Min bokmässa 2016
 
​Bokmässan är över för min del för det här året och jag är hemma med ny inspiration! Om vi börjar med själva bokmässan så åkte jag dit med relativt låga förväntningar, jag hade förväntat mig alldeles för mycket folk och trängsel men det var faktiskt helt okej. Jag var där under torsdagen och på fredagen tills efter lunch men sedan märktes det att det började välla in markant mycket mer människor. Men jag var nöjd med den tid jag fick.
 

Hem kom jag med två signerade böcker i form av Emelie Schepp och Sven Nordqvist. Nya Harry Potter åkte med och två album av Liv Strömquist. Kunskapens frukt har jag ju redan läst och recenserat, vilket ni kan läsa här, men det är ett sådant album som jag gärna vill äga. I det här jävla landet av Kent Wisti var en bok som jag spontanköpte fem minuter innan jag var tvungen att gå men det visade sig vara ett lyckokast. Mer om den i ett senare inlägg. Sedan har jag även köpt fem (Fem!) posters av olika serietecknare. Jag visste inte ens att jag var en poster-person. Och såklart kunde jag inte åka hem utan den finfina tygkassen på bilden.

 

Jag hade ju även seminariekort till Bokmässan och det utnyttjade jag ganska frekvent under tiden som jag var där. Det är omöjligt att gå på allt som låter intressant, samtidigt som man faktiskt vill hinna gå på mässgolvet lite också. Jag såg bland annat när Jenny Jägerfeld samtalde med Sandra Beijer, det var dock inget seminarium men lika bra ändå! Jag såg Jenny Jägerfeld och Mats Strandberg i ett seminarium som handlade om vikten av att få vara sig själv, mycket bra det också! Måste läsa Brorsan är kung snarast! Gillade också seminariet med Johanna Thydell och Sara Kadefors om Ensam är stark? och blev även sjukt sugen på att läsa Johanna Thydells nya bok Mornitologen. Jag såg även Kristina Ohlsson prata om skräck, Lotta Olsson i ett seminarium om Horror vs. Terror, Fredrik Backman bli intervjuad och hans orimligt långa signeringskö efteråt. Jag var på ett seminarium om genrepedagogik och ett om Läslust som bränsle för kunskapssamhället, det sistnämnda går för övrigt att se här. Det var bara lite av det jag såg men jag måste ge mina starkaste stjärnor till Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld, var på flera seminarier/intervjuer med dessa två och de glider lika bra in i vilket sammanhang som helst. 

#1 - Hanneles bokparadis

lätt att hitta massa intressant.