Jag håller tiden

Titel: Jag håller tiden
Författare: Åsa Grennvall
Antal sidor: 184 (Inbunden)
ISBN: 97891 9818 1579
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -

Handling: I den här självbiografiska(?) serien är det relationen mellan barn och förälder som står i fokus, just i det här fallet Åsa och hennes pappa. Åsa kämpar för att hennes barn ska få en god relation med sin morfar men hur mycket ska man behöva tjata innan man kan ge upp? Hur mycket är relationen värd om den hela tiden kräver att den ena parten viker sig och ger efter? Hur viktig är relationen om den ena parten inte ens är lite intresserad av att upprätthålla den?

 
Omdöme: Jag älskar Åsa Grennvall och jag vill definitivt köpa ett exemplar av den här boken och ställa i min egen bokhylla, det jag läste var nämligen ett lån från biblioteket. Jag hoppas att fler hittar den när jag lämnar tillbaka den! Allt hon skriver går rakt in i mig och det gör ont och jag älskar det, allt som känns är bra och det här känns riktigt mycket. Det ser egentligen inte så avancerat ut med de svartvita teckningarna och de ganska vanliga orden men det är något med svärtan som kommer fram på ett så rakt och naket sätt. Det finns inga krusiduller, hon tycker inte synd om sig själv och försöker aldrig förenkla eller förminska utan det finns en distans till allt som gör att läsaren också kan relatera. Visst är det utifrån Åsa men det blir aldrig så personligt att det känns som om det bara är hennes känslor, det känns som om hon bjuder in oss att erkänna att det även finns andra som kan känna likadant. Det är svårt att förklara men jag tycker helt enkelt att det känns ärligt.

Jag tycker dock att temat är lite svagt i och med att handlingen spretar en hel del och jag ser inte alltid den tydliga kopplingen till tiden. Det börjar jättebra med en diskussion om tiden och döden och livet och att det kan ses som något bra att mer och mer tid läggs bakom oss eftersom vi då har upplevt mer och har haft mer tid att spendera med våra nära. Sedan kommer det lite tidshopp med bland annat en resa till New York som mer fokuserar på kärleken till barnen och sedan är det tidshopp tillbaka för en uppgörelse med pappan, så där är ju mer relationerna i fokus och inte så mycket tiden. Men det spelar egentligen ingen roll, jag gillar alltihop som det är ändå.


Betyg: 5/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Åsa Grennvall:
Deras ryggar luktade så gott
Mie
Det är inte värst sådär i början
Ett familjealbum
Sjunde våningen