Den mörkaste hemligheten

Titel: Den mörkaste hemligheten
Författare: Alex Marwood
Antal sidor: 365 (Pocket)
ISBN: 97891 8844 7388
Publiceringsår: 2017 (Original: 2016)
Serie: -
Originaltitel: The darkest secret
Första mening: "Kära alla - ursäkta allmänt mejl men jag är i desperat behov av er hjälp."

Handling: Den treåriga flickan Coco, som är tvillingssyster till Ruby, försvinner spårlöst under sin pappas femtioårsfest. Fallet väcker enorm uppståndelse i medierna men flickan återfinns aldrig. När pappan till flickorna hittas död återförenas festsällskapet för begravningen och hemligheter som legat dolda länge är på väg att komma upp till ytan. Vad var det egentligen som hände den där kvällen? Vem bär skulden? Och vem kan man lita på?

Omdöme: Handlingen utspelar sig i både nutid och dåtid och jag har inga problem att hålla isär de stora tidshoppen, värre är det då med alla karaktärer som för mig blir till en enda massa av framgångsrika personer med toppjobb. Det tar lite tid att få klart för sig vem som har varit gift med vem och vem som är styvmamma till vilka barn men så småningom ger även det med sig. Det är ingen av karaktärerna som kan påstås väcka några sympatier hos mig som läsare, de är alla mer eller mindre självupptagna och måna om sitt rykte snarare än människorna runt omkring dem. Det är helt enkelt bäddat för att man inte ska kunna lita på någon eftersom alla är kapabla till att mörda. Det är ju ingen deckare i dess rätta mening och det förekommer varken polis eller en hetsjakt mot en mördare uutan istället är det ett obehagligt mörker som vi ställs inför och sakta men säkert klarnar bilden av vad som egentligen hände den där natten när Coco försvann. Genom att få ta del av olika perspektiv får vi också de olika karaktärernas synvinkel och när berättelsen är slut vet vi mer än någon av karaktärerna i boken, ett lite annorlunda avslut som jag måste säga att jag gillar.

Det är korta kapitel och jag tror att det är tack vare dem som berättelsen ändå känns som om den har ett driv framåt, för egentligen blir jag aldrig så engagerad i Cocos försvinnande men det blir ändå förvånansvärt lätt att ta sig an en sida till och en sida till och en sida till. Det som dock förvånade mig lite med boken, med tanke på hennes tidigare böcker, var att den här inte alls kändes lika hemsk eller rå som de två andra. Boken var lite krypande obehaglig men inte alls på samma nivå som till exempel Granne med döden som jag gillade mycket bättre. Jag gillar dock Alex Marwood och jag gillar att hon kommer med något som känns nytt i en annars ganska homogen genre.


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Alex Marwood:
Onda flickor
Granne med döden

#1 - Felicia

Har köpt hem alla hennes tre böcker och tycker de verkar SÅ bra!

Svar: Du har något att se fram emot! :)
Carolina Edvinsson

#2 - Monika

Jag tyckte inte heller att det var samma känsla i denna. Eller jag blev inte lika berörd. Det fanns liksom ingen som jag gillade eller kunde känna med :)