Fan vad trist - Depressiva döden

Titel: Fan vad trist - Depressiva döden
Författare: Victor Ville Johannesson
Antal sidor: 150
ISBN: 97891 9826 9451
Publiceringsår: 2017
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -

Handling: I det här bildbaserade dagboksformatet får vi följa konstnären Victor Ville Johannessons alter ego under ett år. Det är humor med en extrem svärta och den uppkom som ett sätt för författaren att hantera och bearbeta sin egen depression och omvärldens oförmåga att möta någon som inte orkar längre.
 

Omdöme: Jag har följt Depressiva Döden sedan länge på Instagram och kände att jag definitivt ville stötta mannen bakom genom att köpa boken när den kom ut. Om jag ska börja med att vara lite ytlig så gillar jag att boken känns lyxig, att det liksom inte har snålats på papperskvalitet eller liknande. Men det är ju innehållet som lyfter boken såklart. Jag antar att den tilltalar en viss typ av människor, att alla inte kommer att gilla bilderna men så är det ju med vilken bok som helst. Jag älskar det i alla fall! Det är så svart som det nästan kan bli samtidigt som det finns ett litet stråk av humor. Men om jag måste nämna något negativt, ja det finns faktiskt en liten sådan grej, så är det att den borde ha korrlästs en gång till. Om det nu heter så när det handlar om bilder? Det saknas vissa bokstäver ibland helt enkelt och det ger ett lite slarvigt intryck. Men förutom det älskar jag allt.

Kort och gott om man gillar Depressiva döden på Instagram eller Facebook så är det ett måste att även köpa boken känner jag. Den tåls att bläddras lite i då och då och jag tror att jag kommer att gilla en bild mest ena dagen och en annan bild mest den andra dagen. Nu väntar jag bara på att bilderna ska komma som posters! Det vore fint! Jag håller tummarna! 

Betyg: 5/5

Köp den här: Adlibris & Bokus