Hur tänker din hund?

Titel: Hur tänker din hund?
Författare: Bo Söderström
Antal sidor: 246 (Inbunden)
ISBN: 97891 7424 6445
Publiceringsår: 2017
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Vi är mer engagerade i våra hundar än någonsin förr."

Handling: Stämmer det att en mops har sämre luktsinne än en schäfer? Vad är egentligen en god relation mellan en hund och en människa? Hur mycket av vargen finns det kvar i hunden? Och hur mycket påverkar uppväxtmiljön hur valpen sedan blir? Det är bara några av frågorna som forskare på senare år har försökt besvara och i den här boken får vi en överblick över de senaste resultaten.

Omdöme: Bo Söderström presenterar i den här boken de senaste årens forskning som har gjorts angående hundar och deras relation till människan, översikten är ganska lättläst och för den som vill veta mer bifogar han de olika artiklarna i en referenslista. Eftersom det endast är en överblick så ges så skrapas det mest på ytan. Boken är uppdelad i sju områden och det säger sig självt att det inte blir någon djupdykning eftersom texten är luftig och dessutom berikad med en del bilder. 

Med tanke på titeln så hade jag kanske förväntat mig något lite annorlunda än vad boken sedan gav. Jag hade förväntat mig en mer ingående översikt kring hundens relation till sin ägare och varför den agerar som den gör. Boken tar delvis upp den aspekten men det får också samsas med kapitel om hundens hälsa, vanliga sjukdomar och om hundar föredrar musik eller ljudböcker. På det stora hela blev det kanske lite väl lättläst för mig och jag tänker mig att den som plockar upp den här boken ändå är intresserad av hundar sedan tidigare och att en del saker faktiskt hade kunnat hoppas över med tanke på att det blir lite väl simpelt. 


Betyg: 2/5

Köp den här: Adlibris & Bokus


#1 - Joelinda

Jag tror att den första meningen, som du citerar, är nyckeln till det hela. Eftersom hundägare är så engagerade i sina husdjur och betalar dyrt för allt från specialglass till tjusiga halsband och lyxiga bäddar så kunde författare Söderström göra sig en hacka på att skriva något alldeles självklart. Nej, jag har inte läst boken men det låter som en lättsmält blandning av vad man som hundägare redan vet och vad man matas med i faktaprogram på teve.