En tjej att klicka bort not!
 
Titel: En tjej att klicka bort, not!
Författare: Måns Gahrton
Illustratör: Johan Unenge
Antal sidor: 140 (Kartonnage)
ISBN: 97891 6389 2011
Publiceringsår: 2017
Serie: Eva & Adam #2
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 9-12 år
Första mening: "Eva plutar med läpparna och blundar."

Handling: Både Eva och Adam försöker analysera vad som egentligen hände på den där klassfesten i förra boken, vad betydde det? Samtidigt blir Adam inbjuden till sin gamla friidrottsklubb för att vara med i en tävling och där finns givetvis Molly, Molly som Adam inte vet vart han har längre. När Adam åker till sin gamla stad försöker Eva sysselsätta sig med att förbereda den stora klassmiddagen som är tänkt att inbringa pengar till klasskassan som så småningom ska gå till en klassresa. 

Omdöme: Eva & Adam är ju ren nostalgi för mig eftersom jag är uppvuxen med de allra tidigaste versionerna av Eva & Adam och då särskilt filmen kom i ett läge när jag var i perfekt ålder! Så när jag läser om Eva & Adam idag har jag svårt att inte se de skådespelarna framför mig. Jag gillar verkligen den här serien och hur den liksom känns mitt i prick känslomässigt. Dessutom är det en lagom dos av allt och det blir aldrig humor som känns krystad eller överdriven utan den känns helt enkelt mysig och genuin. Författarna har med andra ord fått fullträff i tonen när det kommer till karaktärerna. 

Jag tycker också att den är spännande trots att den egentligen bara skildrar relativt små händelser i vardagen, men vardagsdramatiken kan ju vara ack så spännande och skrämmande den också. Jag gillar helt enkelt att det även kommer ut bra sådana här böcker och inte bara spökhistorier eller liknande ämnen för slukaråldern. Med andra ord ger jag den här boken en stark tumme upp!


Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Måns Gahrton & Johan Unenge:
Huvudet fullt av dig

Böcker som jag tidigare har läst av Johan Unenge:
En annan Albin