Labyrintens hemlighet
Titel: Labyrintens hemlighet
Författare: Ritta Jacobsson
Antal sidor: 253 (Kartonnage)
ISBN: 97891 3218 1955
Publiceringsår: 2017
Serie: -
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 9-12 år
Första mening: "Svarta, olycksbådande moln skuggade den ödsliga udden, där en gammal herrgård såg ut att växa rakt ur det flacka berget."

Handling:
Nikki och Oliver är bonussyskon och så olika som två personer kan vara. Deras föräldrar har bestämt sig för att åka till USA och gifta sig och Nikki och Oliver blir skickade till en gammal släkting på herrgården Branteholm. Det ligger väldigt avlägset och på gården finns inte så mycket att göra förutom en igenvuxen labyrint som de absolut inte får gå in i eftersom hemska saker har hänt där. Men en natt vaknar Oliver av att han ser en vit skåpbil på gården och Nikki upptäcker att det lyser i huset som finns mitt i labyrinten, trots att det borde vara omöjligt att ta sig igenom de vildvuxna häckarna. Finns det en hemlig väg in i labyrinten? Och vem är det som använder den?

Omdöme: Jag har läst Han kallar sig Esmeralda av Ritta Jacobsson tidigare och den är ju hemskt obehaglig med ganska ingående och råa detaljer. Jag hade kanske förväntat mig något som var mer likt det, något som kröp under huden eller som bara var allmänt läskigt men jag tycker inte riktigt att jag fick det här. Det är en ganska snäll och mysig sommarlovsdeckare som påminner mig lite om andra liknande böcker jag har läst bara det att de utspelar sig i skärgården. En avlägsen släkting, mystiska personer som tycks gömma smuggelgods och barn som hamnar mitt i kriminella göromål. Trots bokens ganska mastiga omfång så är texten luftig vilken ändå gör den ganska lättläst och överkomlig för de allra flesta i målgruppen. 

Men jag tycker ändå att det är något som saknas, jag känner mig lite snuvad på konfekten och upplever den inte alls som så spännande som jag hade förväntat mig. Jag hoppas att jag får höra någon återkoppling från ett barn i rätt ålder som har läst den och som kan motbevisa mig om att jag har fel. Det är ju trots allt där den ska göra skillnad.


Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Ritta Jacobsson:
Han kallar sig Esmeralda