Helgfrågan - Instagram
 
Äntligen fredag och i helgen hoppas jag att vi kommer göra något roligare än att skotta snö som hela förra helgen gick åt till. Idag ser det i alla fall ut att bli lika fint väder som igår så det bådar gott för de dagliga hundpromenaderna. Självklart med en podd i lurarna! Men nu på sistone har jag gått så långt att jag har lyssnat (och tröttnat lite faktiskt) på mina vanliga poddar så om ni har något bra tips på poddar så får ni gärna kommentera! Jag har väldigt blandad smak så inga tips är bättre eller sämre. På sistone har jag lyssnat på En mörk historia, Alice & Bianca, Schulman show, P3 dokumentär, Skäringer & Mannheimer, Alex & Sigge, Therese & Zäta, Bladen brinner, Wahlgren & Wistam och Rättegångspodden. Typ podcasters topplista med andra ord.. 

Men tillbaka till Mias helgfråga som den här veckan lyder: Vad tycker du om att fler lägger recensioner på Instagram, vilket föredrar du? Om jag ska svara väldigt kort så föredrar jag blogg för text och Instagram för bild. Jag älskar att scrolla genom flödet på Instagram men jag är en väldigt snabb scrollare och läser nästan aldrig en bildtext där man måste klicka för att se mer. Jag tycker att Instagram lämpar sig för ett väldigt kort omdöme om en bok och jag brukar hänvisa till bloggen om man vill läsa mer. Jag tycker att det är kul med fina och arrangerade bilder på Instagram men själv har jag inte den där estetiska blicken för att skapa det. Så jag kommer i alla fall att behålla min bokblogg ett bra tag till! 


#1 - Villa%252520Frejas%252520bokblogg

Håller med dig. Trevlig helg.

#2 - Emilia

Jag gillar verkligen bokpodden En förbannad podd!

Svar: Den ska jag definitivt kolla upp!
Carolina Edvinsson

#3 - Annette

Jag gillar också bloggar mest, för texterna och att bilderna är större och tydligare. Men Instagram är kul som ett komplement.

#4 - Mia%2520Eggimann

Det låter bra att du behåller din blogg. Jag gillar mest bloggar.

#5 - Bokdamen

Insta kan säkert vara ett komplement men jag är nöjd med att läsa recensioner och liknande på bloggar i dagsläget. :)

#6 - Sara Pepparkaka

Jo, precis som du läser jag hellre längre texter annanstans än på instagram!

#7 - Ewa K

Mitt tips är "Skriva en bestseller eller en annan bok med Ninni Schulman och Caroline Eriksson.

Svar: Tack för tipset!
Carolina Edvinsson

#8 - Monika

Jag läser oftast inte heller längre än tills man måste trycka på mer... det orkar jag inte. Det ska gå snabbt :)

#9 - Fröken Christina

Jag gillar också Instagram för bilder. Gärna för att se vad som är nytt och läses just nu. Jag läser gärna i en bubbla.

#10 - Åsa

Tack! Låter betryggande att du skall behålla bokbloggen ett bra tag till. Har ju själv varken smartphone eller Instagram och vill heller inte skaffa det. Recensioner och boktips läser jag alltså bara på bokbloggarna.

#11 - Johannas deckarhörna

Tycker som du om Instagram, kul för bilder, men inte avsett för längre text.