Pratar så fort jag kan: Från Gilmore girls till Gilmore girls

Titel: Pratar så fort jag kan - från Gilmore girls till Gilmore girls
Författare: Lauren Graham
Antal sidor: 167 (E-bok)
ISBN: 97891 7779 0228
Publiceringsår: 2017 (Original: 2016)
Serie: -
Originaltitel: Talking as fast as I can - From Gilmore girls to Gilmore girls, and everything in between
Första mening: "Om du hade frågat mig i början av min karriär vilken rollfigur jag trodde att det var mest sannolikt att jag skulle återuppliva femton år efter att jag spelade henne första gången, hade det bara funnits ett svar."

Handling: Lauren Graham är mest känd från Tv-serien Gilmore girls och det här är hennes memoarer i essäform fast med mycket fokus på rollen som Lorelai Gilmore från just Gilmore girls. Lauren Graham bjuder på episoder från sin barndom, från åren på collage, från auditions och sen även till livet i Hollywood med bantningskurer, singellivet och faran med att åldras för att till sist landa i återföreningen med gänget från Gilmore girls. 

Omdöme: Det är klart att även jag är ett fan av serien Gilmore girls och det är klart att även jag därför blev nyfiken på Lauren Grahams bok när jag såg den. Jag hade väl inga jättehöga förhoppningar och den var nog ungefär som jag förväntade mig att den skulle vara, ganska lättsmält underhållning med en stor portion humor. Den börjar med Lauren Grahams uppväxt, går vidare till college och auditions för reklamfilmer och ströjobb för att sedan landa i framförallt Gilmore girls. Den absolut bästa delen i boken tycker jag är när Lauren själv ser om serien och kommer med personliga reflektioner om det hon ser, det är lite som att få exklusivt extramaterial till serien. Däremot ska man vara medveten om att man nog bör ha sett den relativt nyligen eller vara ett så pass stort fan att man kan se scenerna hon berättar om framför sig, det blir nog roligast så. Jag såg om serien för något år sedan innan jag såg uppföljaren på Netflix och den håller fortfarande trots att den har några år på nacken. Så rekommenderas varmt! 

Tillbaka till boken så är den väldigt 'snackig' och det känns verkligen som om Lauren Graham och Lorelai Gilmore har väldigt mycket gemensamt. Det gör boken väldigt snabbläst och läsningen flyter på väldigt enkelt. Det jag brukar ha emot biografier eller böcker som liknar den här är all namedropping som sker och även här tycker jag att det blir lite på gränsen till för mycket. Det är mycket namn på Hollywoodskådisar som man förväntas känna till. Mycket av det går mig över huvudet men en del snappar jag såklart upp och jag tror att jag hade tyckt bättre om boken om Lauren Graham och jag delade fler referenser. 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus