Zelda: Allt är normalt

Titel: Zelda - Allt är normalt
Författare: Lina Neidestam
Antal sidor: 203 (Häftad)
ISBN: 97891 7515 2424
Publiceringsår: 2017
Serie: Zelda #6
Originaltitel: -
Första mening: -

Handling: Zelda bor med kompisen Nova i en stor etagevåning vid Mariatorget och det verkar som om livet äntligen börjar arta sig. Känslan håller i sig tills hon blir vräkt från lägenheten, blir uppsagd från jobbet och upptäcker att pojkvännen har stuckit till Norge för att tjäna pengar. Allt har med andra ord återgått till det normala. Samtidigt är bästa kompisen Tove gravid och har börjat bilda ett stabilt familjeliv medan Zelda själv funderar på om hon ska rymma till New York för att skjuta upp problemen med jobb och bostad. 

Omdöme: Jag tror att en stor anledning till att jag tycker väldigt bra om just det här albumet är att jag precis har varit gravid och därför får ta del av den så kallade igenkänningshumorn som det här albumet bjuder på med tanke på mödravårdscentral och förlossning. Det var helt enkelt inte så länge sedan jag själv var i samma situation som Tove, där allt är helt normalt oavsett vad man känner. Annars tycker jag kanske att det här albumet är lite svagare än de andra, framförallt för att jag uppskattar mer när serierna blir som korta episoder ur Zeldas liv som tillsammans bildar en helhet än när serierna sträcker sig över flera sidor.

Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är som gör att jag inte blir helt såld, det kanske bara har att göra med att jag har läst en del Zelda på väldigt kort tid och att jag behöver en liten paus för att kunna bli lika överväldigad igen. Gillar dock att Zelda blir äldre i varje album som går och att hon hänger med i samtiden och att det är aktuella ämnen som behandlas och får ta plats. Jag hoppas såklart på ett nytt album om Zelda snarast! 


Betyg: 4/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har lästa av Lina Neidestam:
Zelda (Zelda #1)
Zelda: Kampen fortsätter (Zelda #2)
Zelda vs. Patriarkatet (Zelda #3)
Zelda: Uppbrott och utbrott (Zelda #4)
Zelda: Täckning saknas (Zelda #5)


#1 - John Romeo

Jag har lite svårt att inte associera Zelda med spelet, men annars helt OK.