Zelda: Täckning saknas
 
Titel: Zelda - Täckning saknas
Författare: Lina Neidestam
Antal sidor: 140 (Häftad)
ISBN: 97891 7515 1205
Publiceringsår: 2016
Serie: Zelda #5
Originaltitel: -
Första mening: -

Handling: Zelda åker på roadtrip till Värmland med sina tre kompisar där de möts av konspirationsteoretiska vildmän, raggare och en stuga utan mobiltäckning. Vännerna fyller kvällarna med rödvinsdiskussioner och kräftskiva innan det är dags att åka tillbaka till stan. Hemma i Stockholm väntar Zeldas nya pojkvän Nicolai, eller gör han verkligen det? Zelda får navigera mellan slott och koja, polares soffar och främlingars sängar och till sin hjälp har hon endast sin egen moraliska kompass vilken är lika opålitlig som alltid. 

Omdöme: I det förra seriealbumet om Zelda gillade jag att det var fristående serier som trots allt hade en sammanhängande handling eller röd tråd. Här är det mer som en enda lång serie, eller i alla fall en lång medan de befinner sig i sommarstugan i Värmland. Jag är inte helt såld på den och därför tappar albumet lite för mig. Den enda igenkänningsfaktorn blir egentligen det där med mobiltäckningen och när det kommer in konspirationsteoretiska vildmän tycker jag att det blir lite mycket. Mer Zelda i storstaden för mig alltså!

Jag gillar att Nova får ta en del plats i den här boken för jag tycker att hon och Zelda är en kul mix. Med tanke på hur det här albumet slutar så hoppas jag att vi får se ännu mer av henne i nästa album. För ja, jag har såklart redan reserverat nästa album som har kommit ut men det var lite kö på den så får se när den dyker upp. Kan dock inte förstå varför det bara finns ett exemplar av den i hela Östergötland? Sjukt. Gör om gör rätt. Mer Zelda åt folket!


Betyg: 4/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Lina Neidestam:
Zelda (Zelda #1)
Zelda: Kampen fortsätter (Zelda #2)
Zelda vs. Patriarkatet (Zelda #3)
Zelda: Uppbrott och utbrott (Zelda #4)