Månadsutvärdering - Juli

Varav egna: 11
Varav lånade: 1

Bästa boken: En helt vanlig familj
Sämsta boken: Kaj lär sig rida

Antal köpta: 8

Kommentar: Det var länge sedan jag hade en sådan fördelaktig statistik gentemot mina egna böcker. Jag behöver ju inte avlöja att det knappast rör sig om några hyllvärmare utan snarare nyinköp, så egentligen är det ju inte så mycket att stoltsera med. Annars en hyfsad månad rent läsmässigt tycker jag nog ändå med framförallt många bra deckare. Värt att lyfta fram är också att om jag inte hade läst En helt vanlig familj så hade Inuti huvudet är jag kul seglat in som månadens bästa bok, väl läsvärd med andra ord! 

Filmer som recenserades i juli:
-

Böcker som ej recenserades på bloggen:
Regina Schwartz - När små djur blir arga
George Johansson - Mulle Mecks minsta bok: På väg
Tove Jansson - Mumin: Vem får blomman?
Rod Bengtsson - Barnens sånger: Gröna samlingen
Eva Lundberg - Den silvriga barnkammarboken
Alex Latimer - Är jag din?
Jenny Karlsson - Äppelresan
Stina Wirsén - Vem bestämmer?Vecka 31

Måndag och det innebär att vi nu går in på den sista semesterveckan tillsammans. Helgen är uppbokad på varsitt håll så vi funderar på att åka iväg en spontanare någonstans, typ idag. Vi får väl se vart vi hamnat när vi stannar bilen. Lite så. Det innebär också att bloggen kommer fortsätta att eka lite skralt, det är semesterlunken som fortsätter. Just nu läser jag Sofie Sarenbrants bok Tiggaren eftersom jag ville ha något lättsmält. Den var lite för lättsmält känner jag för tillfället. Varför ger jag inte bara upp serien? Har ni också serier som ni bara fortsätter att slösa tid på trots att ni nästan vet att ni inte kommer att gilla den nya delen särskilt mycket? Man fortsätter att hoppas lite i smyg på att mirakel ska ske. Jag har ett antal sådana vill jag lova och jag blir lika irriterad på mig själv varje gång som jag låter de böckerna ta upp tid från andra. Men något måste de ju ändå ha eftersom man fortsätter att plocka upp dem... 


Trasdockan
Titel: Trasdockan
Författare: Daniel Cole
Antal sidor: 412 (Pocket)
ISBN: 97891 1308 4770
Publiceringsår: 2018 (Original: 2017)
Serie: Fawkes & Baxter #1
Originaltitel: Ragdoll
Första mening: "Samantha Boyd duckade under det sladdriga avspärrningsbandet och sneglade upp mot statyn föreställande rättvisans gudinna som satt allra högst upp på Old Baileys ökända domstol."

Handling: Kriminalinspektören Nathan Wolfe har precis återgått i tjänst efter en lång tids avstängning. De flesta trodde att han aldrig skulle komma tillbaka. Han blir kallad till en mordplats där ett makabert fynd har gjorts, nämligen ett lik som består av kroppsdelar från sex olika personer. Liket är dessutom arrangerat så att det pekar mot Nathan Wolfes lägenhet och när polisen får ta del av en dödslista med namn och datum på de personer som mördaren tänker döda härnäst och där kriminalinspektörens namn står sist råder det ingen tvekan om att det rör sig om en en personlig hämndaktion med trådar till det förflutna. 

Omdöme: Jag anade att det här skulle vara en riktig bladvändare och det var det verkligen, spänning från första till sista sidan. Det är inget mästerverk och personporträtten lämnar en hel del att önska men det går inte säga annat än att den är underhållande. Det var på gränsen så att jag kunde lägga ifrån mig den när det var dags att släcka lampan. Så är man ute efter en relativt lättläst deckare och inte har något emot att den är ganska rå och actionfylld så är det här ett supertips. Det som lämnar en del att önska är som sagt de ganska endimensionella karaktärerna som författaren inte verkar bry sig om att göra särskilt mänskliga alls. De är helt enkelt uteslutande poliser. Ett undantag finns och det är den nya rekryten Edmund som sviktar mellan att vilja göra bra ifrån sig på jobbet och skuldkänslorna över att inte vara hemma med sin gravida hustru. 

Hur otroliga historier författarna än kan komma på om olika seriemördare och tillvägagångssätt så köper jag alltid det rakt av. Jag kan tänka mig att många kanske finner en hel del här ganska osannolikt eller orealistiskt men man får helt enkelt köpa konceptet. Det som jag kände var lite tråkigt var att vissa trådar lämnades därhän och att vissa ledtrådar placerades ut lite väl tydligt för läsaren. Det gjorde dock inte jättemycket för boken innehöll flera oväntade vändningar ändå och det är omöjligt att inte känna med huvudpersonen Nathan Wolfe även när det visar sig att han kanske inte är den personen som man först trodde att han var. Jag ska inte avslöja mer utan rekommenderar den för en sträckläsning. 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus