Var är hunden? & Var är zebran?

Titel: Var är hunden?
Författare: Ingela P. Arrhenius
Antal sidor: 12 (Kartong)
ISBN: 97891 5012 0134
Publiceringsår: 2018
Serie: -
Originaltitel: Where's Mr Dog?
Rekommenderad läsålder: 0-3 år
Första mening: -

Titel: Var är zebran?
Författare: Ingela P. Arrhenius
Antal sidor: 12 (Kartong)
ISBN: 
Publiceringsår: 2018
Serie: -
Originaltitel: Where's Mrs Zebra?
Rekommenderad läsålder: 0-3 år
Första mening: -

Recensionsexemplar från Alfabeta.

Handling: Två färgstarka kartongböcker med mjuka flikar i filt som gömmer olika djur. Bakom sista fliken döljer sig däremot en överraskning i form av en spegel. 

 

Omdöme: Jag är svag för illustrationerna av Ingela P. Arrhenius och min försökskanin på sju månader här hemma har böcker med flikar som favoriter just nu så att dessa skulle gå hem hos oss båda var inte direkt en överraskning. Jag har aldrig tidigare stött på pekböcker som har något annat är kartongflikar i olika format och var lite orolig för att den här filtlösningen inte skulle vara så hållbar. Vi har läst de här böckerna ett par gånger nu och det har minsann slitits i de olika filtarna med råge och jag kan säga att de är mycket mer hållbara än alla andra pekböcker med flikar som vi hittills har läst! Filtarna var med andra ord en superbra lösning! Det som är negativt med mjuka flikar är att de kanske har en tendens att ramla ner av sig själva om man lutar boken för mycket men eftersom det här är en bok som barnet själv ska interagera med så är det inga problem, den ligger väl oftast ner då tänker jag. Lösningen med kartongflikar har ju också den tendensen att de öppnar sig när de har blivit öppnade tillräckligt många gånger. Så kort och gott är jag väldigt positivt överraskad av de mjuka flikarna. 

För vilken ålder de passar är svårt att säga eftersom det är så väldigt individuellt. Här hemma passar de nu och han är sju månader men då greppar han ju ännu inte konceptet med att det är något som gömmer sig bakom flikarna utan det är nog mer roligt att känna och dra. Det gör att det känns som de här böckerna kommer att hålla att läsa ett bra tag och det är alltid positivt. Jag skulle nog kunna sträcka mig till att det här är de finaste pekböckerna som vi har i vår ägo just nu. Jag rekommenderar dem varmt! Perfekta presenten till närmsta bebis. 


Betyg: 5/5

Köp Var är hunden här:  Adlibris & Bokus

Köp Var är zebran här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Ingela P. Arrhenius:
Bokstavspromenaden