Helgfrågan - Kommentarer
 
Fredag! Och jag ska inleda den här helgen med att plugga ett par timmar. Det kan jag ju dock inte börja med innan jag har besvarat Helgfrågan som Mia håller i såklart som den här veckan lyder: Är det viktigt att kommentera?

Viktigt och viktigt, jag läser ju betydligt fler blogginlägg än vad jag kommenterar så jag kan ju inte komma och säga att det är jätteviktigt då jag själv inte gör det. Jag tror att jag är bättre på att kommentera vissa bloggar och bättre på att bara läsa inläggen hos andra bloggar. De bloggar som jag mest frekvent lämnar en kommentar hos är nog de som läser ungefär samma typer av böcker som jag själv, som jag antingen redan har läst eller som jag har ett intresse av att läsa framöver. Jag kommenterar helt enkelt när jag känner att jag har en åsikt att yttra om inlägget. Så kan man väl sammanfatta det.


#1 - Villa Frejas bokblogg

Kommentarer är viktiga, tycker jag. Vill jag ha läsare måste jag också anstränga mig och visa att jag läser andras bloggar. Får jag aldrig en kommentar tillbaka slutar jag att läsa, om det nu inte är något ämne som intresserar mig mer än personlig kommunikation.

Svar: Ja, precis! Vill man ha kommentarer så är det nog viktigt att man också själv är en flitig kommenterare :)
Carolina Edvinsson

#2 - A ROOM OF MY OWN

men är det inte spännande att gå lite utanför bekvämlighetszonen? att hitta nytt? och du gillar väl att få kommentarer på din egen blogg?

Svar: Jo, så är det ju förstås! Jag menar nog mer att jag inte kan kräva att andra ska kommentera på min blogg om jag inte gör det själv på andras.
Carolina Edvinsson

#3 - Joelinda

Det är ju knepigt att HINNA kommentera, tycker jag. Jag har ont om tid att skriva på min blogg vid sidan av jobbet - och när jag läser inne hos andra så kan jag bli avbruten av en kund som ringer eller något jobb som ska utföras bums. Då finns inte riktigt den där ron till att skriva välformulerade kommentarer.

Kanske kan Mias helgfråga peppa mig och många andra att faktiskt göra en ansträngning att lämna fler små kommentarer? Det skulle vara positivt!

Svar: Ja, man kanske borde släppa pressen på att de måste vara så himla välformulerade jämt? Kanske är en liten kommentar ändå mer värd än ingen?
Carolina Edvinsson

#4 - Bokdamen

Det är kul att få kommentarer och kommentera. Men ibland läser jag inlägg utan att kommentera av lite olika orsaker men jag försöker kommentera så mycket som jag hinner. :)

#5 - Marie Eggimann

Jag slänger ofta in några ord när jag besöker en blogg, men inte alltid man hinner surfa runt.

#6 - Annette

Jag såg att Robert skrev att det kan räcka med att skriva "jag håller med", det tipset tror jag att jag skall ta till mig. Då visar man i alla fall att man tittat förbi.

Svar: Det är sant, man kanske ska sänka kraven på sin egen kommentar.
Carolina Edvinsson

#7 - Sara Pepparkaka

Jag skulle gärna kommentera mera än jag gör, men jag tycker att tiden inte riktigt räcker.

#8 - Fröken Christina

Det är väl så jag känner också. Jag försöker kommentera när jag tycker att det är intressant. Att få kommentarer på något en tänker om känns bra.

#9 - Hanneles bokparadis

utan kommentarer är det som skriva i sin egen skrivbok, blogga gör en ju för att få kontakt.

#10 - Åsa

Läser också fler inlägg än jag kommenterar, men vid bokbloggsaktiviteter försöker jag lämna åtminstone något litet hos alla. Men det är väl okej att vi gör lite olika tänker jag. Och den som sen inte vill ha kommentarer kan ju nämna det kanske? Är ju inte gott att veta annars. ;)