Liten parlör för älskande
 
Titel: En liten parlör för älskande
Författare: David Levithan
ISBN: 978 91 85763 207
Antal sidor: 213 (pocket)
Första mening: "Jag brukar inte hålla på med sånt här, sa du."
 
Handling: Vi får följa ett par genom de olika kärleksfaserna i ett inte helt kronologiskt händelseförlopp, från att de lär känna varandra och förälskelsen börjar ta fart tills de flyttar ihop och till sist när allt brister. Han blir bedragen och från det går det inte att ta sig vidare.
 
 
Omdöme: Måste jag ens försöka beskriva vad jag tycker? Kan det inte bara räcka med att jag säger att jag tycker att den är helt fantastisk? Räknas inte det som en recension? Nehe.. Men det är den i alla fall, helt fantastisk alltså. (Påminner mig om Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, som jag också avgudar.) Jag gillar när det är så korta stycken som det är i den här boken, när allt är komprimerat och bara de allra bästa meningarna får vara med. Bara de finaste orden är bra nog. Det är inga onödiga miljöskildringar eller beskrivningar, det är rakt på sak och om jag kunde så skulle jag citera alltihop. För det är precis såhär jag skulle vilja skriva, om jag hade kunnat.
 
Och det här är första gången som jag använder postitlappar för att kunna gå tillbaka till mina favoritsidor. Jag vill inte glömma dem. Jag vill använda dem och göra något eget. Kort sagt så har jag blivit inspirerad. Tack.
 
Men hur kan det vara bra när man knappt får någon information alls om karaktärerna eller deras liv? Jo, för att då kan alla dessa ord eller fragment appliceras på mitt eget så mycket lättare. Jag känner inte igen mig i allt men i väldigt väldigt mycket och det är även just de styckena som jag tycker allra bäst om. Det är som om David Levithan har studerat mitt liv och valt ut vissa passager men använt andra skådespelare. När jag läser den här boken så känner jag mig stundtals trasig, naken och uppfläkt för den får mig att minnas sådant som jag helst av allt vill glömma och det är just sådana böcker som jag älskar - böcker som får mig att känna något.
 
 
Betyg: 5/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
 
#1 - [Anna]

Du har fått en award på min sida :)

Svar: Jaså, man tackar! :)
Carolina Edvinsson

#2 - Anette

Fantastisk recension!!! Denne boken MÅ jeg ha :)

Svar: Ja! Köp! ;)
Carolina Edvinsson

#3 - Therese

Den tog sig rakt in i mitt hjärta! Måste ha!

Svar: Ja, köp! Nu! :)
Carolina Edvinsson

#4 - Vargnatts bokhylla

Vad kul att den fick dig också att använda lappar för att kunna gå tillbaka och läsa om stycken! Det händer nästan aldrig hos mig heller men med den där boken var det ett måste.

#5 - C.R.M. Nilsson

Det är verkligen en helt fantastisk bok :)

#6 - Julia

Åh, har velat läsa den hur länge som helst och nu efter din recension så BARA MÅSTE JAG LÄSA DEN! :)