Fredagsfråga - Kunskap
 
 
 
 
Veckans bokbloggsjerka lyder som följande: Har du läst någon bok/några böcker som har lärt dig någonting om historia, konst, musik, vetenskap etc?
 
Min första tanke går till Dan Brown. Jag vet inte hur mycket han direkt har lärt mig men han har i alla fall fått mig att inte gäspa när ord kring konst dyker upp. Av Göran Rosenberg har jag lärt mig lite kring andra världskriget. Man kan ju kanske tycka att jag redan tidigare borde ha snappat upp många av ingredienserna i hans bok men nu var det inte så. Varken konst eller historia har aldrig tillhört mina favoritämnen. Musik har jag nog inte lärt mig något nytt om vad jag kan komma på med hjälp av böcker men jag gillar när författaren skriver om musik som karaktärerna lyssnar på, då jag tycker att det kan säga väldigt mycket om en person. Hatten av för till exempel Christin Ljungqvist som vävde in Kent i sin bok Kaninhjärta.
#1 - Lotten

Musik kom jag inte heller på något exempel på faktiskt!

#2 - Gia - Bokfrossa

Vi verkar vara några stycken som tänkt på Dan Brown men så faktarabblande han ibland kan vara så är det nog inte så konstigt :)

#3 - Vargnatts bokhylla

Dan Brown blev det bland annat hos mig också :). Och jag gillar också när det är som i Kaninhjärta, att musiken blir en del av berättelsen :)

#4 - Anna J C A

Ja, Dan Brown lyckas ju väva in otroooligt mycket fakta och så i sina böcker. :)

#5 - Helenas bokhylla

Ja, det torde väl vara omöjligt att inte lär sig något av Dan Brown i alla fall, så mycket fakta han har i sina böcker.

#6 - Lena

Dan Browns böcker har väckt min nyfikenhet om både konst och gamla byggnadsverk.

#7 - Monika

Vad man än tycker om Dan Browns böcker så är de lärorika och åtminstone jag blir nyfiken och vill veta mer.

#8 - Ewa K

Dan Brown har verkligen lyckats med vad han föresatt sig, att vara omtalad. Och han har delat med sig av spännande kunskaper.