Tematrio - Crossover
 
Veckans tematrio handlar om crossoverlitteraturen, som har hamnat lite på tapeten på sistone. Fråga mig inte varför för jag visste inte att det behövde benämnas med ett namn det här fenomenet med att det faktiskt går att läsa böcker från en målgrupp man inte tillhör. När jag var i början av min tonår uppmanades jag till att läsa böcker för äldre för att utvecklas och nu läser jag gärna ungdomsböcker för att de ofta berör mig på ett annat sätt än vad den typiska vuxenromanen gör, det är alltså frågan om crossover? En bok som kan läsas av alla? Oftast verkar det handla om en ungdomsbok som passar vuxna men jag antar att det kan vara tvärtom också, en vuxenroman som passar unga? Så tolkar jag det som.
 
1. Ingen riktig våldtäkt - Katarina Wennstam
Den här boken borde vara obligatorisk i skolan. Jag blev rädd för vissa intervjuades åsikter i just den ålderskategorin. Visa dem hur verkligheten ser ut.
 
2. Hon går genom tavlan ut ur bilden - Johanna Nilsson
 
3. Jag begöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket - Gunnar Ardelius
 
 
(Och ja, jag valde medvetet att inte ta Hungerspelen, Harry Potter, Twilight, Cirkeln eller liknande böcker eftersom jag tror att de kommer att cirkulera tillräckligt ändå.)
 
#1 - Linnea

Jag har aldrig riktigt förstått vad som är crossover.. Men Hon går genom tavlan, ut ur bilden är helt oavsett en av mina favoritböcker. :)

#2 - Mia Eggimann

Ja men det var ju bra böcker Wennstam har jag läst nästan allt utav, dock inte denna.
Mia

Svar: Då kan jag verkligen rekommendera den! :)
Carolina Edvinsson

#3 - Books ABC

Åååh, Hon går genom tavlan ut ur bilden är ju sååå bra! Tänkte inte på den som en crossover men det var en bra exempel! :)

#4 - Nilmas Bokhylla

Inte hört talas om någon av dem faktiskt och ja, jag tänkte också lite så att inte ta de allra mest populära för de dyker nog upp här och var. Lyckades väl halvbra men har i alla fall inte med nån av dem du listar ;)