Fredagsfråga - Noveller
 
 
Idag handlar veckans fredagsfråga eller bokbloggsjerka hos Annika om Noveller och mer konkret lyder den: Brukar du läsa noveller och/eller andra ”short stories”, vilken/vilka är din favorit/dina favoriter i så fall?
 
Mitt svar är lika tråkigt som det är kort - Nej.
 
Nej, jag läser varken noveller eller andra "short stories" och vad det beror på vet jag inte egentligen, kanske för att jag inte tycker att det liksom räknas. Jag tycker abolut att noveller kan vara bra och ibland till och med bättre än böcker, just på grund utav deras korthet i jämförelse och då blir själva storyn mer kompakt och allt det onödiga kan skalas bort. Ändå läser jag dem inte.
 
Men nu kommer jag ju få en massa bra och konkreta tips från er! Vem vet, jag kanske bli omvänd och novellfrälst så småningom.
 
 
 
 
#1 - Monika

Förr läste jag bara Stephen Kings noveller och det var egentligen bara för att jag ville läsa allt av honom. Med tiden har jag nog faktiskt lärt mig att uppskatta de där korta historierna :)

Svar: Jag har i och för sig också läst några noveller av King, men det var så länge sedan nu. Han kanske är värd en ny chans :)
Carolina Edvinsson

#2 - Caroline - Bland böcker

Preciis så känner jag också, fast jag inte kunde sätta ord på det :) Det känns på nåt vis som att noveller inte räknas...

Svar: Vad skönt att jag inte är ensam! :)
Carolina Edvinsson

#3 - Sanna

jag brukade inte heller läsa noveller, men nu har jag kommit på att de är precis lagom t.ex. när man väntar på bussen så jag har börjat kånka runt på just novellsamlingar. Tips: Pär Lagerkvist "Onda sagor", Roald Dahl "den underbara hístorien om Henry Sugar", Tage Danielsson "sagor för barn över 18 år", samlingarna av Edgar Allan Poe...

Svar: Tack för tipsen! :)
Carolina Edvinsson

#4 - Bokdamen

Har inte varit någon storläsare av noveller men jag kom igång lite mer på min semester, passade väldigt bra att läsa lite kortare berättelser då. Tips: På stort alvar av Johan Theorin, ruggigt bra :)

Svar: Ja, den har jag ju varit nyfiken på tidigare men helt glömt bort. Så tack för påminnelsen ;) Theorin brukar ju vara himla bra.
Carolina Edvinsson

#5 - Ewa K

Nej, jag läser inte heller noveller så där i vardagslag.

#6 - Gia - Bokfrossa

Jag läser inte heller noveller, vi verkar vara många som inte är särskilt förtjusta i dem. Av någon anledning har jag fått för mig att det är slöseri med tid att läsa dem när jag kan begrava näsan i en roman istället

Svar: Precis så känner jag också! :)
Carolina Edvinsson

#7 - Vargnatts bokhylla

Jag har inte heller fastnat riktigt för noveller, det händer ibland men inte ofta att jag läser någon

#8 - Bathtubs of liquor (fd. Howhollowheartandfull)

Det finns hur många bra novellförfattare som helst beroende på vilken smak man har. Förlaget Novellix ger till exempel ut grymt många och bra fristående noveller ^^

#9 - Freja

Jag läser sällan noveller, jag tycker snarare om riktigt långa berättelser... Så inga tips från mig...

#10 - Linnea

Jag gillar noveller! Längden kan verkligen vara en fördel; jag tycker noveller passar extra bra att ha i mobilen. :)