Tänk på ett tal
 
Titel: Tänk på ett tal
Författare: John Verdon
ISBN: 978 91 7503 131 6
Antal sidor: 418 (pocket)
Första mening: ""Var har du varit?" frågade den gamla kvinnan i sängen."
 
Handling: Mark Mellery har fått lite obehagliga brev på posten, de är skrivna på vers och utgör egentligen inga direkta hot förutom att avsändaren kunde veta exakt vilket tal han skulle tänka på. Ett tal mellan 1 och 1000 och Mark Mellery tänkte på 658, precis det som stod i det mindre kuvertet. Han tar kontakt med Dave Gurney, en föredetta kriminalkommisarie som han var bekant med från College. Dave Gurney är dessutom känd för att kunna överlista seriemördare och säger aldrig nej till en gåta som måste lösas.Till en början ser han det mest som ett skämt, det måste ju vara någon som skämtar med Mark Mellery, tills den dagen då han hittas mördad med halsen uppskuren och Dave Gurney plötsligt är tillbaka i händelsernas centrum.
 
 
Omdöme: För det första är huvudpersonen inte den stereotypiska alkoholmissbrukaren men däremot är han den där polisen som aldrig kan släppa jobbet, som tar med sig det hem långt efter pensionen. Det här är alltså ingen ovanlig deckare på något sätt utan det är en typisk bok där man vet vad man får. Det tog dock en liten stund för mig att tycka att den blev spännande och det är ju såklart ett minus när det kommer till deckare men det blev snabbt förlåtet när jag insåg att vi hade med en seriemördare att göra, då blir jag nämligen lättflirtad. Dock räckte den ändå inte ända fram eftersom seriemördare i deckare är så pass vanligt att den inte sticker ut med det heller. Dessutom förstod jag vem mördaren var långt innan polisen gjorde det vilket såklart inte är något positivt, jag vill hellre bli överraskad och nästan chockad. "Va, var det han!?"
 
Det var med andra ord en okej debut för John Verdon, det är möjligt att jag läser någon mer utav honom men med det känner jag ingen brådska. Om man vill ha den helt vanliga deckaren med spår man känner igen, så är det här en förträfflig bok. Det var den första boken på ett tag som jag verkligen ville läsa ut innan jag tog mig för något annat oviktigt som att äta eller sova eller sådär.
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & CDON
 
 
#1 - [Anna]

Jag har fortfarande inte läst tänk på ett tal men blev ännu mer nyfiken på den nu :)

Svar: Det är, som jag skrev, inte en direkt bladvändare men den är bättre än många andra så jag tycker du kan ge den en chans! :)
Carolina Edvinsson

#2 - Lena

har inte hört talas om denna, men den verkar spännande.