Berättelser från Engelsfors
 
Titel: Berättelser från Engelsfors
Författare: Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg
Illustratörer: Kim W. Andersson & Karls Johansson & Lina Neidestam
ISBN: 978 91 29 685770
Antal sidor: 112 (kartonnage)
Första mening: "Välkommen kära kund!"
 
Handling: Mona Månstråle, som vi stiftar bekantskap med i böckerna Cirkeln och Eld, leder oss här via tarotkort både till historien och till framtiden. Hemligheter från det förflutna avslöjas men även ledtrådar om vad som komma skall. Det är korta serienoveller som för berättelsen framåt och många av dessa återfinns även i böckerna, fast då utan de tillhörande illustrationerna.
 
 
 
Omdöme: Det här seriealbumet är mest till för dig som redan har läst böckerna Cirkeln och Eld och som inte kan vänta på att den sista delen ska komma ut. För det är nämligen stor spoileralert på vissa av serierna och andra är mest återberättande av vad vi redan har fått veta av böckerna. Det finns egentligen inte så mycket att säga om seriealbumet just för att serierna är så väldigt korta, de tar ofta bara upp en enda scen i boken. Men visst är det väldigt snyggt gjort. På ett sätt gillar jag att det är olika illustratörer till de olika serierna då det ger mer liv åt berättelserna och det borde finnas en stil för alla, däremot kan det bli lite irriterande att karaktärerna ser så väldigt olika ut i vissa serier att de blir svåra att känna igen.
 
Det här är det första seriealbumet som jag läser, eller kollar i eller vad man nu gör med ett seriealbum så jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det? Det var snyggt gjort. Det ser ut som serier. Jag är helt enkelt inte så kunnig. Det jag däremot kan säga är att jag tycker att det var ett snyggt upplägg med Mona Månstråle som en typ av berättare och som gjorde att alla serier, trots deras stora skillnader, ändå tycktes höra ihop och det blev i alla fall någon typ av röd tråd genom det hela. Men som sagt, det var lite för kort för att jag ska kunna ha någon större åsikt om det. Och lite känns det som om författarna försöker hålla liv i den här Engelsforstrilogin för allt i världen..
 
Betyg: 2/5
 
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
Böcker som jag tidigare har läst av Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg: