Bokbloggsjerka - Karaktärer (Ursäkta långt svar)
 
 
Den här veckan handlar Bokbloggsjerkan om karaktärer, nämligen Vilken karaktär och/eller författare skulle du vilja slå på käften alternativt ge en kram? Jag har ju så himla svårt för att fästa mig vid karaktärer och irriterar mig oftare på dem än vad jag tycker om dem. Att slå någon på käften är kanske lite väl magstarkt men det finns många karaktärer som jag skulle ha svårt att komma överens med.
 
Vi har bland annat den mest självklara i det här sammanhanget Erica Falck som förekommer i böckerna av Camilla Läckberg, som aldrig kan sluta lägga näsan i blöt och försätta sig i struliga situationer. För att fortsätta på spåret svenska deckare så har vi i det sammanhanget även Malin Fors som förekommer i böckerna av Mons Kallentoft där mitt största problem med henne är att hon är så oerhört egoistisk. För att ta med en författare här också då så tar jag Dan Buthler och Dag Öhrlund som har skrivit böckerna om Christopher Silverbielke. Till författarna: Tar ni med en stark kvinna som inte är någons fru, hora eller älskarinna så lovar jag att gilla er lite mer.
Det mest tragiska med dessa exempel är att jag har läst nästan samtliga böcker och förmodligen kommer att fortsätta att läsa om karaktärerna, för att jag inte kan sluta. Jag antar att jag älskar att hata dem, på något underligt sätt.
 
Men nu till den lite mer positiva kramen. Jag vill krama Fredrik Backman för att han är så bra, ja för den enkla anledningen bara och ingen vidare förklaring behövs. Jag kan krama Minoo från Engelforstriologin bara för att hon verkar så cool på sitt egna lilla sätt och för att hon försöker rädda världen då (jag läser boken nu och det är så spännande och det är förmodligen därför jag gillar henne). Till sist vill jag krama Kristian Gidlund och säga att allt kommer att bli bra, att slutet kanske inte är slutet utan att slutet bara är början. Eller något.
 
 
 
 
#1 - Gia - Bokfrossa

Backman verkar härlig så han skulle kunna få en kram av mig med :)

#2 - Jonna Lindberg

Jag hade gärna gett Minoo en kram också! Och så hade jag velat säga att hon är bra och cool osv, och att hon inte behöver oroa sig för allt eller ha så höga krav på sig hela tiden. Fast apokalypsen kan man ju förstå att hon oroar sig för.

Svar: Haha, ja det hade nog gjort även den coolaste lite nervös ;) Har du läst klart Nyckeln?
Carolina Edvinsson

#3 - Monika

Dina "käftsmällar" skriver jag under på allihop :)

#4 - Ugglanoboken

Minoo skulle jag också vilja ge en kram! Intressant det där att man nog faktiskt kan älska att hata vissa karaktärer!

#5 - Mia Eggimann

Ja visst lägger hon näsan i blöt,men jag gillar serien ändå. Malin Fors gillade jag mer när hon drack av någon konstig anledning.
Så lite kan jag nog vara med på smällarna
Mia

Svar: Hm, ja jag skulle nog inte heller ha något emot om hon började dricka igen..
Carolina Edvinsson

#6 - Vargnatts bokhylla

Ja Backman kan få en kram av mig också! :)

#7 - [Anna]

Ja det behövs verkligen en ordentlig kvinna i silfverbielke böckerna!! :)

Svar: Glad att jag inte är ensam om att ha uppfattat det ;)
Carolina Edvinsson

#8 - Sara Pepparkaka

Jag kan i alla fall peta lite irriterat på Erika Falck..

#9 - Lottens Bokblogg

ja herregud, både Erika och Malin behöver ruskas om :-)

#10 - Ewa K

Jag valde Fredrik Backmans karaktär Ove.

#11 - Sanna

Jag har knappt läst någon av dina tipsböcker! Men jag läser Backmans blogg och skulle nog hellre ge en kram till hans tålmodiga fru.

Svar: Haha, ja det kanske du har rätt i :)
Carolina Edvinsson

#12 - Maddes bokblogg

Åhh Erica Falck glömde jag bort.. gillar inte henne heller!

#13 - Freja

Hahaha, vi har samma syn på Buthler och Öhrlund märker jag! Och det är ju så synd! För intrigen och flytet i böckerna är ju kanon, kvinnosynen dock u8nder all kritik!

Svar: Ja, alltså egentligen är det verkligen min typ av böcker. Är oerhört svag för seriemördare! Men här någonstans går tydligen min gräns.
Carolina Edvinsson