Välkommen till din psykos
 
Titel: Välkommen till din psykos
Författare: Nanna Johansson
Antal sidor: 132 (danskt band)
ISBN: 97891 7037 6535
Seriealbum
 
Handling: Ett (o)ordnat kaos mellan en blandning av politisk satir, feministiska infallsvinklar och gulliga saker som ropar hora. Om det finns en röd tråd så går den mig förbi och den enda uppdelningen jag kan uttyda är Överjaget, Jaget och Detet som de olika "kapitlen" börjar med. Annars är det längre serier, kortare serier, utklipp, teckningar och brev i en enda salig blandning.
 
 
Omdöme: Jag är inte så hemma på seriealbum men det här tänkte jag skulle bli min inkörsport och det var verkligen en bra start tycker jag. Dock tycker jag personligen att det blir väldigt ojämnt. Jag avgudar vissa delar och förstår inte alls meningen med andra. Det gör att jag faktiskt känner mig lite dumförklarad. Är jag dum som inte förstår det roliga? Eller ironin? Är jag inte tillräckligt smart för att förstå genialiteten hos Nanna Johansson? Jag tycker ju att hon är utomordentligt bra och jag vill kunna ta till mig allt, men det kan jag inte. Ibland tycker jag att det blir lite för mycket och att det passerar gränsen för att bli tramsigt.
 
Allra bäst gillar jag de serier och teckningar som inte behöver sättas så mycket tolkning till, som redan dryper av satir och samhällskritik så att det inte går att missförstås eller för den delen undgå någon. Som bilden ovan på kvinnan med urklippskläderna, som serien om männen som förminskade snygga kändiskvinnor genom att kommentera deras utseende eller som serien om pojkarna som lärde sig att rita kukar. 
 
Kort sagt så rekommenderar jag boken men tycker att dess ojämnhet drar ner den övergripande helheten. Fortsätt med det du gör Nanna Johansson, för du gör det grymt bra och samhället behöver någon som dig.
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon