Beautiful Chaos (Eller bokserien som dalar)

Titel: Beautiful Chaos
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
ISBN: 978 014 196 7004
Serie: Beautiful Creatures #3 (The Caster Chronicles #3)
Antal sidor: 367 (e-bok)
Första mening: "In Gatlin, it's funny how the good things are all tied up with the bad."
 
OBS! Recensionen kan innehålla spoilers från tidigare böcker.
 
Handling: Det råder kaos i både den mänskliga världen och i castervärlden, hettan är så olidlig att till och med stora sjöar torkar ut. Invånarna i Gatlin börjar förbereda sig på den stora domedagen som det skrivs om i bibeln. Alla utom de som är invigda i den andra världen, den som inte syns om man inte vet att den finns, för de personerna vet att världsordningen är trasig och att det bara finns en person som kan återställa den. Det enda de inte vet är vem denna enda person är.
 

Omdöme: Jag är lika besviken på den här boken, om inte mer, som jag var på den förra boken i serien. Det som utmärkte den här serien med de fanatiska religiösa invånarna och sydstatsdialekterna är nästan helt bortplockade. Dessutom börjar jag irritera mig mer och mer på småsaker som aldrig riktigt får sin förklaring, som alla dessa syner som Ethan och Lena kastas in i med jämna mellanrum om de rör något specifikt föremål. Är det någon högre makt som vill att de ska uppleva detta? Kan en caster ladda ett föremål med sådana krafter? Varför ser den ena alltid automatiskt det som den andra ser? Sådant som jag tidigare bara har accepterat har alltså blivit ett irritationsmoment och stör stämningen vid läsning.
 
Jag tycker även att det blir för mycket fokus på Ethans och Lenas kärlek till varandra och oftast vill jag bara kräkas på dem båda eftersom allt blir så himla sockersött hela tiden. Jag köper inte att en tonårig kille tänker i de banor som Ethan gör, han är alldeles för töntig. Sedan har vi det här med att karaktärerna aldrig berättar något för varandra, ibland går det till och med så långt att det känns som om författarna tar för givet att alla karaktärer vet allt när de i själva verket inte rimligtvis kan göra det eftersom ingen har sagt något till dem. Får de mot förmodan reda på något så blir de sura för att det har varit en hemlighet från första början och så går det några sidor för att de ska vara arga på varandra rent tonårstrotsigt istället för att komma på en lösning för att kunna rädda världen.
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Kami Garcia & Margaret Stohl:
Beautiful Creatures (Beautiful Creatures #1)
Beautiful Darkness (Beautiful Creatures #2)
 
#1 - Malin

Vad tråkigt. Hade hoppats på att böckerna skulle vara bättre än så, hoppar över att reservera dem från biblioteket!

Svar: Den första tyckte jag var jättebra men sen blev jag bara irriterad på det mesta.. Men det behöver ju såklart inte betyda att det är så för dig :)
Carolina Edvinsson

#2 - Malin

Nej men jag tyckte redan att bok ett var lite sådär, så det bådar inte direkt gott inför framtiden :P

#3 - Shamandaliex

Vet verkligen inte vad jag ske tro om de här böckerna, såg filmtrailern och tänkte "herregud!" men väldigt många älskar ju böckerna, man kanske skulle ge första en chans nån gång...

Svar: Ja filmen gillade jag inte alls! Den är inte alls som boken heller.. Jo man ska ju alltid ge allt minst en chans har jag hört ;)
Carolina Edvinsson