Fredagsfråga - Betyget 3
 
Happy Friday! Jag ska åka och jobba senare idag men det gör inte så mycket, bra med jobb man verkligen trivs med så att det inte gör något att man spenderar fredagvällen där istället för hemma. Igår fick jag till och med boktipsa hela två gånger! Eller ja, tips och tips det kunde eventuellt ha uppfattats mer som tvång än som ett axelryckande tips men jag har så svårt att låta bli. Jag körde på Spotifymetoden. "Nämen, jag ser att du gillar X och då kan jag tipsa om att du nog kommer att gilla Z" Jag hoppas bara att jag bättre än Spotify på att para ihop olika genrer med varandra. Men nu till det som inlägget skulle handla om: Är tre ett dåligt betyg? 
 
Jag är ju som ni kanske märkt väldigt snål med betyg och den främsta anledningen till att jag sätter ut dem överhuvudtaget, det är ju ständiga diskussioner kring det där, är att jag ändå måste ta ställning till dem på Goodreads sedan. Det ger även en klar bild över vilka böcker som är mina favoriter (Och som jag tjatar om jämt och ständigt) För mig är betyget tre godkänt men inte mer. Jag kan tänka mig att läsa fler böcker av författaren samtidigt som boken inte har lämnat några djupare spår inom mig. 
 
 
#1 - Boklysten

Precis! En trea är varken eller...

#2 - [Anna]

Ja en 3a är verkligen varken eller.. något man kan tänka sig läsa mer av men ingenting man direkt kastar sig över :)

#3 - Sanna

Trea är väl precis det - böcker som inte var fantastiska. Rimligen hamnar en stor del av allt en läser här, om alla böcker vore fantastiska skulle vi ju inte behöva recensera och hålla på.

#4 - Monika

Samma som jag då, en trea är varken eller. Den bara är :)

#5 - Bokhuset

En trea kan vara helt ok beroende på varför den inte fått högre och vad det är för slags bok. Om en riktigt tung bok får en trea så kan jag nog avstå läsning pga det ibland. Lättsmälta böcker är ju däremot ganska ofta treor, bra underhållning för stunden liksom och då är en trea helt ok.

#6 - Hanneles bokparadis

vissa författare vill man läsa oavsett betyg

#7 - Lottens bokblogg

Jag kan tänka mig läsa mer men jag prioriterar ju de författare som jag ger femmor och fyror...

#8 - Lottens bokblogg

Jag kan tänka mig att läsa mer men jag prioriterar de författare som jag ger fyror eller femmor...

#9 - Marie Eggimann

Bra svar, sätter jag en tre kan jag absolut läsa mer av författaren.
Mia

#10 - Johanna

För mig är tre lite mer än godkänt. Att jag använder betyg är för att det ger en lättillgänglig överblick över hur mycket jag gillar en bok.

#11 - Ugglanoboken

Jag betygsätter faktiskt inte ens på goodreads, men jag måste erkänna att det är intressant där att se vilket betyg andra har gett till det jag funderar på att läsa...

#12 - Freja

Betyg är inget för mig, jag väljer efter min egen känsla, som kan variera kraftigt!