Måndagens Movie: X-Men First Class
 
     Titel: X-Men: First class
     Premiär: 3 juni 2011 (sv)
     Längd: 132 min
     Genre: Action, Adventure, Sci-Fi
     Medverkande: James McAvoy, Michael Fassbender & Jennifer Lawrence
     Imdb-betyg: 7,8
 
     Baserad på superhjälteserien X-Men
     Länk till recension på bloggen
 
   Andra filmer i samma serie:
   X-Men
   X-Men 2 
    
 
 
Handling: Året är 1962 och CIA rekryterar mutanter för att stoppa en diktator mot att starta ett tredje världskrig. Bakom det hela ligger dock en annan mutant, som vill starta ett krig så att människorna ska utrota varandra och på så sätt ge plats för den nya mer evolutionerade mutanten. Filmen utspelar sig innan de tidigare filmerna i serien om X-Men och ger egentligen bakgrundshistorien till dem, vilket gör att utgången och slutet egentligen redan är givet.
 
Omdöme: Eftersom den här filmen utspelar sig tidigare än de andra filmerna, men gavs ut senare, så vet man som sagt redan utgången vilket jag tycker blir lite tråkigt. Sedan känns det lite som om de här filmerna är likadana allihop, mutanterna är i två läger och det är en ond mutant som ska bekämpas för att denne vill utrota mänskligheten och det vill inte det andra lägret. Annars är väl den här filmen snyggt gjord och det har skalats ner en hel del på "ninjadanserna" där två personer hoppar omkring och slåss på ett snyggt sätt i alldeles för många minuter. Jag tycker dock att de humoristiska delarna blir ganska krystade och faller sig inte så naturligt, jag har aldrig tyckt att fyndiga repliker i krigssammanhang känts särskilt trovärdigt. Överlag en helt okej film som dock inte känns som om den tillför något nytt element utan rider på en gammal framgångsvåg. 
 
 
#1 - Nilmas Bokhylla

Har du maraton? ;) Måste se dessa också så jag hänger med lite, hehe!

Svar: Nae. Men min pojkvän och jag har regeln att man väljer varannan gång.. och ja, det var tydligen såhär han ville ha det! ;)
Carolina Edvinsson

#2 - Nilmas Bokhylla

SV: Mja, jag läste Divergent i januari 2013 men sen har det liksom inte kommit någonvart ;P