Månadens utmaning - Maj
 
Det är dags att presentera månadens utmaning och den här gången handlar det om att finna glädjen i läsandet igen. Jag är nere i en svacka rent läsmässigt, en sådan som tyvärr kommer ibland när man minst av allt vill att det ska ske. Därför handlar Maj månad om att åter igen tycka att det är roligt att läsa. Jag ska välja böcker som jag är genuint intresserad av att läsa och inte sådana böcker som jag läser för att alla andra har läst dem och jag vill kunna följa med i recensioner kring dem. Jag vill ha böcker som är enkla och lätta att smälta, gärna bladvändare utan dess like eller seriealbum. Några bra tips?
 
 
 
 
#1 - Malin

Jag är i samma sits själv så jag läser mysiga böcker som Harry Potter och Percy Jackson. Lättsamt och kravfritt.

Svar: Ja men Harry Potter kanske jag ska ta tag i igen, skulle läsa om dem tänkte jag men kom bara till första boken. Bra tips! :)
Carolina Edvinsson

#2 - Lottens Bokblogg

Jag tyckte Slutet på kedjan var en bladvändare men den är 500 sidor så det kan vara lite mycket i en lässvacka. Jag brukar ofta läsa ungdomsböcker eller feelgood. Hungerspelen är lättläst. Läsarna i Broken Wheel är det många som tycker är lättläst men jag har inte läst den själv.

Svar: Slutet på kedjan är jag ju intresserad av sedan tidigare så det kan kanske vara något, tack för tipset och påminnelsen! :)
Carolina Edvinsson

#3 - boklandskapet

Jag brukar läsa lättlästa böcker för att komma igång igen eller varför inte läsa en barnklassiker typ trollkarlen från OZ eller något

#4 - Kajsa

Percy Jackson-serien räddade mig ur en lässvacka. Ungdomsböcker har en förmåga att vara bladvändare, lättlästa men ändå intressanta. :)

Svar: Nu har jag fått två tips om Percy så borde nog testa!
Carolina Edvinsson

#5 - Rebecka

Om du inte läst The fault in our stars skulle jag säga den annars vilken som va Nicholas Sparks!

Svar: JO den har jag läst men gillade den inte så mycket ;)
Carolina Edvinsson

#6 - Rebecka

* vilken som helst av Nicholas Sparks skulle det ju stå :P