Mig blir du snart kär i
 
 
Titel: Mig blir du snart kär i
Författare: Nanna Johansson
Antal sidor: 128 (Häftad)
ISBN: 97891 9761 0391
Publiceringsår: 2010
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening:
 
Handling: Temat är ganska tydligt egocentrism men det finns även inslag av de vanligt återkommande karaktärerna som byter plats, kvinnan som tar mannens annars så givna roll och mannen som porträtteras med så kallade kvinnliga problem. Allt från populärkultur till politik behandlas och som vanligt finns där en viss feministisk touch över det hela.
 
 
Omdöme: Jag gillar verkligen Nanna Johansson och tycker att hon lyckas med precis allt hon gör, från seriealbum till radio och till Tv. Just det här albumet blir jag dock lite osäker inför. Det är alldeles för svajigt när det kommer till att tala för mig och när vissa serierutor är som ett knytnävsslag är jag måttligt intresserad av andra. Det är väl som det är med de flesta album helt enkelt. Jag uppskattar dock den egna stilen och hur kvinnorna framställs som riktiga kvinnor snarare än som objekt, de får vara fula och säga fula saker och det blir på ett sätt befriande att se det på bild. Särskilt när vi ständigt matas med andra ideal i andra medier.
 
Hela seriealbumet osar av känslan av att det saknas hämningar, både i ord och bild. Det individualistiska samhället har gjort oss till egocentriker och när man tror att serierna har gått till överdrift behöver man inte tänka efter länge innan man inser att det faktiskt på många plan är så. Som författare är Nanna Johansson orädd och drar sig inte för att trampa någon på tårna, det beundrar jag verkligen henne för.
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidihare har läst av Nanna Johansson: