Hallå, boken åt upp min hund!
 
Titel: Hallå, boken åt upp min hund!
Författare: Richard Byrne
Antal sidor: 36 (Inbunden)
ISBN: 97891 8750 3597
Publiceringsår: 2015 (Original: 2014)
Serie: -
Originaltitel: This book just ate my dog!
Rekommenderad läsålder: 3-6 år
Första mening: "Bella tog med sin hund på en promenad tvärs över sidan när..."
 
Handling: Bella ska ta med sin hund på en promenad när plötsligt något märkligt händer, hunden försvinner in i boken! Bella ropar på hjälp men när Ben kommer, så försvinner han också och likadant är det med både brandbilen, veterinären och polisbilen. Till sist bestämmer sig Bella för att undersöka saken själv och det blir upp till läsaren att försöka skaka fram karaktärerna igen. 
 
 
Omdöme: En bilderbokspärla som tilltalar både gammal som ung. Den är i perfekt storlek med stora och uttrycksfulla bilder. Den är väldigt kort men trots att historien är ganska snabbläst så tror jag att den kan tilltala en väldigt bred målgrupp, eftersom den är väldigt speciell och rolig. Jag såg att någon hade recenserat den på engelska och menat att det är någon form av skräckbok eftersom boken äter upp hunden! Men så uppfattar jag den inte alls. Jag tycker bara att den är rolig och finurlig. Dessutom fullkomligt älskar jag Du-tilltalet, att berättaren i boken vänder sig direkt till läsaren som då blir en del av berättelsen. Läsaren måste själv vara med och skaka fram karaktärerna i boken för att återställa ordningen, nåja allt blir nästan som vanligt i alla fall. 
 
Jag tror även att det är en berättelse som barn kan prata länge om, vad händer egentligen när hunden försvinner? Vart tar den vägen? Äter boken verkligen upp hunden eller hamnar den någon annanstans? En bok för att främja samtal om barnens fantasi och tankegångar helt enkelt. Låt barn uttrycka sig genom läsning.
 
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
#1 - C.R.M. Nilsson

Den här blir jag ju väldigt nyfiken på :) Har återupptäckt bilderböcker på sista tiden.

Svar: Visst är det kul! Finns ju så mycket fantastiskt bra.
Carolina Edvinsson

#2 - Joelinda

Den ser ju för skön ut! :-)

Svar: Uppskattades av vuxen (mig) men kan inte lova barn. Däremot är de ju ganska lättflörtade, särskilt med djur har jag märkt ;)
Carolina Edvinsson