Ödesgudinnan på salong d'amour
 
 
Titel: Ödesgudinnan på Salong d'amour
Författare: Anna Jansson
Antal sidor: Ca 10 timmar (Ljudbok)
ISBN: 97891 1305 8092
Publiceringsår: 2014 
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "På Södertorg i Visby ligger Salong d'amour."
 
Handling: Angelika Lagermark är både frisör och äktenskapsmäklerska, samtidigt. Det är dock bara frisörsalongen som hon skyltar med och det andra sker i största hemlighet, inte ens kunderna vet att de får hjälp av en ödesgudinna att finna den sanna kärleken. Angelika är bra på det hon gör och har lyckats få ihop många par men hur går det egentligen med den egna kärlekssagan? 
 
Omdöme: Jag lyssnar endast på ljudböcker i bilen och då väljer jag oftast något som jag inte hade valt att läsa själv och något som jag tror att jag kommer att kunna stänga av när som helst, alltså inga deckare där man kan bli sittande med bilen avstängd för att veta hur det går. Jag kan köpa konceptet romantisk feelgood, eller jag hoppas att jag någon gång kan hitta en bok som gör att jag förstår det bättre, men den här var ingen höjdare.
 
Angelika Lagermark är visserligen en mysig karaktär med väldigt få brister, väldigt gullig på något sätt, men hon blir inte så mycket mer än så. Hon är väldigt drömmande och att finna kärlek åt andra tycks vara hennes största hobby, något som hon ägnar både jobb och fritid åt. I och med att det är en frisörsalong blir det väldigt många karaktärer att hålla reda på men de flesta fyller sin funktion, ibland lite för uppenbart. För det är många gånger som jag har räknat ut saker i förväg, antagligen för att författaren har varit lite för snäll med att strössla ledtrådar. Det jag tyckte blev mest rörigt var dock inte alla karaktärer utan snarare vilken ålder de alla hade. Ricky som jobbar hos Angelika beskriver hon som en lillebror men det känns snarare som om han skulle kunna vara hennes son, vilket gör att jag finner deras relation lite märklig. Jag blev hela tiden osäker på om jag mindes fel men det gjorde jag i efterhand inte.
 
Sedan är jag alltid lite emot böcker vars huvudhandling handlar om att finna den rätta mannen i livet som gör att allt ställs tillrätta igen. Som om ingen frivilligt skulle vilja leva ensam. Jag tror också att jag är lite fel målgrupp för den här boken, ofta tycker jag att den blir lite fånig och jag tror att den främsta orsaken är att jag inte tycker att den är rolig. Snarare i så fall lite sorglig. Uppläsaren till ljudboken är jag inte heller jätteimponerad av, jag fick ingen riktig känsla av inlevelse även om man vänjer sig efter några timmar. En annan rolig detalj var att det var ett ord i boken som var "blurrat", jag vet inte hur jag ska beskriva det bättre. Först tänkte jag att jag måste ha hört fel men jag spolade tillbaka inte mindre än tre gånger och varje gång var det samma ord som inte lästes. Det var i samband med en sexscen, slump eller inte? Vore intressant om någon mer hade upptäckt detta ifall det är något större än just på den skivan jag hade för det verkade komma så himla lägligt på något sätt, som om det var censurerat. Och nu vill jag ju såklart veta vilket ord det var som inte fick vara med!
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
#1 - Boklysten

Låter inte precis som en bok för mig tyvärr.

#2 - Jlia

Åh spännande, påminner nästan om den där filmen med Audrey Tautou, Beautiful Lies.