Kvinnan på tåget
 
 
Titel: Kvinnan på tåget
Författare: Paula Hawkins
Antal sidor: 396 (Inbunden)
ISBN: 97891 8778 3432
Publiceringsår: 2015
Serie: -
Originaltitel: The girl on the train
Första mening: "Det ligger en hög med kläder vid sidan om rälsen."
 
Handling: Rachel har nått, vad hon tror är, botten. På grund av alkoholen har hon förlorat både sitt jobb och sin man men trots detta försöker hon hålla skenet uppe genom att låtsas åka iväg till jobbet varje dag med tåget. På tåget skapar hon en egen fantasivärld, hon hittar på vilka liv personerna bakom husen lever så pass väl att hon till sist får en känsla av att hon känner dem. Så försvinner plötsligt en kvinna som Rachel känner igen och hon tror att hon har bevittnat något som kan föra polisen närmare en lösning, hon vill inte längre vara bara kvinnan på tåget. Hon vill åter igen bli något mer.
 
 
Omdöme: Jag skulle kategorisera den här som en psykologisk thriller och jag älskar psykologiska thrillers. Det är krypande obehagligt, utan att det för den delen är några råa scener eller partier, det liksom kommer under huden på en under läsningen. Det är en bladvändare, en bok som håller dig som läsare i ett fast grepp från första till sista sidan med intressanta karaktärer. För just det där med karaktärerna är särskilt intressant i och med att det är sådana som man inte riktigt vet vart man har, om man gillar dem eller inte och det är svårt att lista ut vad som döljer sig under ytan. 
 
Det är en lättläst bok med ett enkelt språk vilket gör att tempot känns väldigt högt även om det inte händer särskilt mycket. Det är mest funderingar, känslor och tankar i ett virrvarr av återfall till alkoholdimmorna. Det gör dock inte så mycket när det är underhållning som är tanken. Det finns dock ett parti i boken som jag inte tyckte om och därför får boken inte full pott, det är slutet, och eftersom det är just slutet så gör det att jag har ännu svårare att släppa det. Jag gillade det helt enkelt inte. För lätt. För enkelt. 
 
 
Betyg: 4/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
#1 - Monika

Jag kommer faktiskt inte ihåg slutet (förutom "vem" då) och det brukar betyda att det inte var något speciellt :)

#2 - Sandra

Håller med dig, slutet för lätt!

#3 - Elina

Har funderat på att läsa den men jag velar. Lätta slut till thrillers är inte okej. Oftast är det aldrig okej med alldeles för lätta slut,