Iggy 4-ever
 
 
Titel: Iggy 4-ever
Författare: Hanna Gustavsson
Antal sidor: 216 (Häftad) 
Isbn: 97891 7037 8287
Publiceringsår: 2015
Serie: Iggy #2
Originaltitel:
Första mening:
 
Handling: Iggy går i åttan och hatar sitt liv, allt är tråkigt i största allmänhet. I skolan blir hon utsatt för glåpord, hennes bästa vän glider ifrån henne och hemma är det ont om pengar och ett ständigt tjatande. Till råga på allt går Iggys mobiltelefon sönder och katastrofen är ett faktum.
 
 
Omdöme: Den här är nominerad i kategorin barn och unga för Augustpriset och till viss del kan jag förstå varför. Men den är klassificerad som en serieroman för vuxna! Hur mycket ska behöva trängas i den där kategorin, allt från pekböcker till serieromaner? Bara för att det är serier blir målgruppen inte automatiskt barn! 
 
Tillbaka till själva romanen då så är den självklart väldigt bra. För oss som har genomgått högstadietiden är det hög igenkänningsfaktor i form av hopplösheten och tristessen. Samtidigt vävs klassfrågan in när Iggy inte har råd att äta pizza efter skolan eller gå spontant på bio med sina kompisar. Illustrationerna förstärker känslan i och med att de är svartvita och avskalade. Det är tyvärr ingenting som går in i mig men något som jag ändock kan bära med mig.
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av bland annat Hanna Gustavsson: